MISTET TITTELEN: Trener Fabio Capello ble båret på gullstol av spillerne sine etter at serietittelen ble sikret 29. mai 2005. De mistet den seinere i rettssalen, men klubben mener nye bevis stiller saken i et nytt lys. Foto: Daniele La Monaca, Reuters/Scanpix
MISTET TITTELEN: Trener Fabio Capello ble båret på gullstol av spillerne sine etter at serietittelen ble sikret 29. mai 2005. De mistet den seinere i rettssalen, men klubben mener nye bevis stiller saken i et nytt lys. Foto: Daniele La Monaca, Reuters/ScanpixVis mer

Juventus vil ha tilbake titlene fra 2005 og -06

Mener nye bevis setter kampfiksingssaken i nytt lys.

|||

Marerittsesongen nærmer seg slutten for Juventus. Nå vil Torino-laget ha igjen de fratatte seriegullene fra 2005 og 2006.

Juve ble fratatt to seriemesterskap i 2006 etter avsløringen om omfattende kampfiksing i den såkalte Calciopoli-saken.

Juventus mistet to titler og ble degradert til 2. divisjon. Milan, Lazio og Fiorentina fikk alle poengstraffer i den samme saken. Ingen fikk seriemesterskapet for 2005, mens Inter ble tilkjent 2006-utgaven av Lo Scudetto.

Nye detaljer om det omfattende jukset har dukket opp under en ny rettsbehandling i Italia. Tidligere Juventus-direktør Luciano Moggi er blitt utpekt som den store synderen i det omfattende jukset.

Nye telefonopptak er blant bevisene i en ny rettssak. Der blir Inter for alvor dratt inn i saken. Klubben slapp unna i første omgang, men i nye opptak blir Inter-eier Massimo Moratti og avdøde Giacinto Facchetti (tidligere Inter-president) koblet til tette dommerforbindelser.

Italienske aviser har gjengitt utskrifter som viser hvordan Moratti og daværende dommerutvelger Paulo Bergamo i 2005 diskuterte hvem som skulle dømme en Inter-kamp.

Skammelig

Mye tyder på at det er tusenvis av telefonopptak som aldri ble vurdert under rettssaken i 2006. Det blir likevel antydet at Inters rolle er langt mindre enn den Juve-ledelsen hadde med dommerne.

Korrupsjonsanklagene mot Moggi kom som et resultat av avlytning. Blant annet ble det avslørt hvordan Moggi stengte en dommer inne i garderoben.

Inter har reagert kraftig på publiseringen av de nye telefonopptakene.

- Det er en stygg og skammelig ting å gjøre, og en helt meningsløs omstøting som er fornærmende mot oss og som vi ikke kan stille oss likegyldig til, freser Inter-eier Moratti.

Serie A-leder Inter er også utsatt for kritikk fra den tidligere spissen Christian Vieri. Han har saksøkt Milano-klubben for ulovlig telefonavlytting.

Håp

Juventus-kaptein Alessandro Del Piero på sin side håper seriegullene fra 2005 og 2006 vender hjem til Torino.

- Vi føler de er våre. Det er dukket opp artikler og ytringer som gjør at vi ser annerledes på dommen fra 2006, men for øyeblikket må vi holde oss til fakta.

Selv om andre lag blir dratt mer inn i skandalen er det ikke ventet at Juventus vil tjene på nye avsløringer.

Italias fotballforbund følger rettssaken i Napoli.

Denne sesongen har Juventus slitt voldsomt. Klubben ligger på en svak sjuendeplass i serien og feilet i Europa. Ikke siden Gigi Maifredis skrekksesong i 1991 har klubben gjort det dårligere. Da ble man også nummer sju.

På den positive siden er en ny sponsoravtale med et spillselskap. De betaler drøyt 125 millioner for draktreklame de to neste årene.

(NTB)

- FØLER DE ER VÅRE: Juventus-kaptein Alessandro Del Piero løfter ligatrofeet som han nå håper klubben kan få tilbake.  Foto: Daniel Dal Zennaro, EPA/Scanpix
- FØLER DE ER VÅRE: Juventus-kaptein Alessandro Del Piero løfter ligatrofeet som han nå håper klubben kan få tilbake. Foto: Daniel Dal Zennaro, EPA/Scanpix Vis mer