Kabalen går opp med Lille-John

GARDERMOEN/LONDON (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjærs skadefravær åpner for følgende kombinasjon: John Carew (19) som spiss, og Tore André Flo (25) og Steffen Iversen (22) som kantspillere. Landslagstrener Nils Johan Semb utelukker ingenting.

Lagets yngste - Vålerengas Lille-John - er klar som et egg foran.

- Jeg har ikke tenkt så veldig mye på det, sier 19-åringen. - Men jeg håper sjølsagt på spilletid. Og det med Flo og Steffen - det hadde vært kult, det.

- Husker jeg riktig, har jeg spilt en U-landskamp med Steffen tidligere.

Spisser i form

Men er John Carew god nok på det øverste internasjonale nivået? Gutten sier:

- Sjøl tviler jeg ikke på det. Uten tro på det man driver med er jo ingen ting mulig. Men jeg er spent - det vil bli spennende å se om jeg holder.

Når Lille-John sier det, mener han i første forsøk.

Tore André Flo spilte strålende for Chelsea mot Wimbledon på lørdag. Steffen Iversen viste nye takter og kjempet seg til en stor sjanse på Highbury. Og på et hotell i England satt Nils Johan Semb og fikk noen smårapporter på kveldstid.

Han vet at han har angrepsspillere i form.

- Det er ingen umulighet at det blir de tre du nevner, sier Semb til Dagbladet. - I løpet av en kamp er det i hvert fall en mulighet.

Men det er ikke framover Norge under Semb har hatt problemer. Ser man bort fra ineffektiviteten mot Latvia har det egentlig fungert ganske bra.

- Offensivt er det ikke så mye å sette fingeren på. Vi har skapt veldig mange sjanser, sier Semb.
- Men den unge troikaen kan gi deg et formangrep av dimensjoner?

- Som sagt - jeg leker med tanken.

Defensiv trening

Det defensive arbeidet er derimot dønn alvorlig. Og i dag og i morgen skal det terpes til det kjedsommelige på treningene i Kairo. Og stemmer det ikke mot Egypt onsdag kveld, blir Sembs hodepine enda større. Og jobben et uorganisert fotballhelvete.

- Vi er nødt til å ta tak i det defensive. Det er der vi har gjort de største feilene. Vi slipper inn lette og unødvendige mål.

- Det er en dårlig trend, sier Nils Johan Semb.