Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaepernick holdt hodet kaldt i 25 minusgrader

49ers videre i NFL-sluttspillet på bekostning av Packers.

STORSPILTE: Quarterback Colin Kaepernick avgjorde for San Francisco 49ers med sin evne til å løpe med ballen i sluttspillseieren mot Green Bay Packers. Foto: Mike DiNovo, USA Today Sports / Reuters / NTB Scanpix
STORSPILTE: Quarterback Colin Kaepernick avgjorde for San Francisco 49ers med sin evne til å løpe med ballen i sluttspillseieren mot Green Bay Packers. Foto: Mike DiNovo, USA Today Sports / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Da han ikke lyktes med kastarmen, brukte Colin Kaepernick hodet og beina til å føre San Francisco 49ers videre i NFL-sluttspillet søndag.

Tre ganger i kritiske faser tok Kaepernick beina fatt og løp med ballen slik at gjestene kunne fortsette angrep som endte med poeng i 23-20-seieren over Green Bay Packers.

- Han innfridde i situasjonene hvor alt sto på spill, hvor det var aller viktigst. Det er Kaepernick-tøffhet. Det var ganske fenomenalt, sa en imponert hovedtrener Jim Harbaugh etter kampen.

I første halvdel banet Kaepernicks løp på 42 yards vei for et touchdown som ga Niners ledelsen 13-7. Etter at Packers vendte kampen og gjestene lå under 13-17, løp Kaepernick 24 yards og holdt liv i et angrep som ga laget ledelsen 20-17.

Packers utlignet til 20-20, men i kampens siste angrep gjorde Kaepernick det igjen. Laget trengte åtte yards for å fortsette angrepet, og holdet var for langt for å forsøke et trepoengspark. Kaepernick unngikk forsvarerne som stormet mot ham og gjorde et bueløp som ga Niners 11 uvurderlige yards.

Tre sekunder før slutt sparket Phil Dawson vinnerpoengene fra 33 yards.

Kald i hodet Kaepernick vokste opp i Wisconsin som Packers-fan, og han er vant til kulda som preger vinterkamper på Lambeau Field. Han imponerte også med et kaldt hode.

- Ingen av løpene var planlagt. Forsvarerne fikk lov til mye armbruk mot våre mottakere i dag. De kom seg ikke fri, og han måtte improvisere, sa Harbaugh.

Kaepernick løp i alt sju ganger og noterte 98 yards, mer enn noen av løperbackene i kampen greide.

Kaepernick vant quarterbackduellen med Aaron Rodgers, og Niners slo ut Packers av sluttspillet for annet år på rad. Neste oppgave blir Carolina Panthers på bortebane i kvartfinalen søndag.

Straffet feil Tidligere søndag utnyttet San Diego Chargers hjemmelagets tabber og vant 27-10 borte mot Cincinnati Bengals. Chargers er sluttspillets askeladd etter å ha sneket seg videre på grunnseriens siste dag fordi et par rivaler tapte.

Bengals ledet 10-7 halvveis, men kollapset i siste halvdel. Bengals-quarterback Andy Dalton kastet to pasninger til motspiller og glapp ballen til motspiller en gang. Chargers straffet feilene og vant de to siste periodene 20-0 med to touchdown og to trepoengspark. Dermed måtte Bengals tåle sitt første hjemmetap for sesongen. Laget har ikke vunnet en sluttspillkamp siden 1991.

Chargers-quarterback Philip Rivers hadde beskjeden statistikk med 128 pasningsyards og ett touchdown, men han holdt seg unna de kostbare feilene Dalton gjorde.

Chargers kan se fram til kvartfinale borte mot Denver Broncos. Indianapolis Colts og New Orleans Saints, som vant sine wildcardkamper lørdag, gjester henholdsvis New England Patriots og Seattle Seahawks.

(NTB)