Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaffe-Ine vant Holmenkollstafetten

Selv om hun har avvalgt positiv dopingprøve på koffein valgte Ine Wigernes å løpe Holmenkollstafetten i dag. Og lages hennes Tjalve vant.

Ine Wigernes løp den 12. etappen for vinnerlaget Tjalve i Holmenkollstafetten. Uten den enorme støtten hun fikk fra lagvenninnene ville hun ikke ha løpt.

- Jentene hadde et møte lørdag ettermiddag, og der ga de meg unison støtte. Da bestemte jeg meg for å være med, sa Ine Wigernes til NTB.

Hun løp de 1300 meterne fra Eckersbergs gate til Colbjørnsens gate og klarte seg glimrende.

- Det var fint å løpe, og jeg følte at jeg fikk masse støtte. Ikke bare fra lagkameratene mine, men også fra mange andre, sa Wigernes, som er dopingmistenkt etter at hun avga en positiv prøve på koffein etter NM på ski i vinter.

- Jeg prøvde å tenke på de oppgavene jeg hadde i denne stafetten og synes det gikk bra, sa Wigernes, som var med på å øke Tjalves ledelse til Vidar til bortimot minuttet på sin etappe.

B-prøven

Foreløpig er det bare A-prøven hennes fra NM som er analysert og funnet positiv, men Ine Wigernes sier hun håper det skal være mulig å få analysert B-prøven så fort som mulig.

- Jeg bestemmer selv når B-prøven skal bli analysert. Jeg skal ta en telefon til dopinglaboratoriet på Aker sykehus til uken, og håper at analysen kan bli foretatt så fort som mulig i neste uke, sa Ine Wigernes.

- Når det gjelder dagene som kommer, vet jeg ikke helt hvordan de kommer til å bli. Jeg tar en dag av gangen, så får vi se, men jeg ser for meg at dette kan bli en langvarig sak. Jeg håper at den støtten jeg føler jeg har nå kommer til å vare ved, sa langrennsjenta etter årets Holmenkollstafett.

Usikkerhet

Det var usikkerhet i Tjalve-laget om hennes start helt fram til søndag formiddag, for ledelsen i Tjalve var i tvil om hva som ville skje med laget, dersom også B-prøven til Wigernes er positiv og hun blir utestengt for dopingmisbruk. Noen telefoner avklarte at det ikke ville få noen konsekvenser for verken laget eller plasseringen i stafetten, og dermed var det klart for start for langrennsjenta.

- Det er ikke første gangen jeg løper her. Tidligere har jeg vært med åtte eller ni ganger, tror jeg, sa Ine Wigernes. Men likevel ble årets stafett spesiell for henne, for det var første gangen hun var med på å vinne stafetten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media