Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaffe kurerer ikke gruff

EIRIK BAKKE

har hatt fire måneder på seg til å si unnskyld. Nå er det for seint. Hans posisjon som forbilde er knust av tåpelig oppførsel og dårlige rådgivere. Anita Valen og Ine Wigernæs derimot, har fortsatt en sjans til å berge sitt omdømme.

SIDEN JANUAR

har Eirik Bakke holdt kjeft og prøvd å late som ingenting. Som om ei grov fyllekjøring blir borte av seg selv.

Kanskje trodde han at saken ville forsvinne av seg selv om den kyniske kjendisadvokaten Leeds satte på saken klarte å få ham frikjent på prosedyrefeil?

Jeg tviler. Jeg tror Eirik Bakke er en smart fyr. Smart nok til å forstå at kjøreturen med ca. 1,9 i promille fortsatt ville vært der uansett utfall i retten.

DERFOR FORUNDRER

det meg ikke rent så lite hvorfor Eirik Bakke har funnet seg i hvordan rådgiver Jim Solbakken i agentselskapet Solution har behandlet saken: med gjennomført arrogant taushet.

Stikker du ikke hull på en verkebyll, vokser den seg gjerne stor - og fryktelig vond. Eirik Bakkes fyllekjøring er en stygg sak, men han gjorde den selv større enn den strengt tatt behøvde å bli. Hadde han krøpet til korset, bedt om unnskyldning og vist noe av den angeren han skal ha gjort under politiavhøret i Leeds, kunne han blitt tilgitt, i alle fall av de som holder ham som et forbilde.

NÅ ER DET

ikke lenger noe å tilgi. Ikke er det lenger noe å be om unnskyldning for heller. Bakke og hans apparat har aldri fornektet promilleprøven. I stedet har de med de merkeligste juridiske krumspring forsøkt å heve seg over loven. Det er bortimot ynkelig, og førte heldigvis ikke fram.

Eirik Bakke er dømt og må stå for det han gjorde. Det er på tide.

INE WIGERNÆS

og Anita Valen må også stå for det de har gjort - drukket for mye kaffe. I alle fall er det de begge påstår er grunnen til det ulovlig høye koffein-innholdet. Kaffekoppene kan koste dem to års utestengelse og et ødelagt ettermæle.

JEG HAR VONDT

av dem begge to. Visst er det deres eget fordømte ansvar å vite hva de putter i seg. Og koffein står vitterlig på lista, selv om det trolig forsvinner til sommeren. Koffeins prestasjonsfremmende effekt er ytterst beskjeden, og det er nesten tragikomisk at disse jentene skal straffes på linje med systematiske bloddopere.

MED JOHANN MÜHLEGGS

umenneskelige femmilsavslutning i Salt Lake, og bildene av østerrikernes forlatte blodtransfusjonsutstyr, friskt på netthinna, har jeg problemer med å definere Valen og Wigernæs kaffevaner som doping. Er forklaringene deres riktige - at de er felt av et stoff som knapt er prestasjonsfremmende og som dessuten er på vei ut av forbudslista - bør begge ha en sak det går an å diskutere.

DISSE SAKENE

bør ikke pådømmes før IOC i sommer bestemmer seg for om de endelig skal fjerne koffein fra dopinglista. Blir stoffet borte, er koffein-sakene nærmest som ikke-saker å regne.

DET KUNNE

Eirik Bakkes sak også vært, og han hadde spilt kortene sine bedre.

I stedet valgte han en fryktelig dårlig solution.

ARROGANT? Dagbladets kommentator mener at Eirik Bakke kunne ha håndtert etterspillet etter fyllekjøringa på en langt mere elegant måte. Nå er hans posisjon som forbilde knust av tåpelig oppførsel og dårlige rådgivere. Hva mener du?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media