- Kaffe? Nei takk, jeg er City-fan

United-stjernas veldedighet avvist.

(Dagbladet.no): Owen Hargreaves er den engelske landslagsspilleren som vokste opp i Canada og slo igjennom i Tyskland. Først i sommer flyttet 26-åringen til Manchester for å spille for United.

Denne uka fikk han oppleve lokalrivalisering på ekte Manchester-vis, da han besøkte kreftsykehuset Christie. United-spilleren forsøkte å gi en kaffekopp til en mann på venteværelse, forteller Daily Mail.

Feil farge

Men i Manchester er det ikke bare å komme her og være stjerne - ikke om du har feil farge på drakta.

- Nei takk, jeg er City-supporter, mumlet pasienten.

Hargreaves forteller at bestefaren hans døde av kreft den kvelden han selv debuterte på det engelske landslaget.

- Jeg husker besøkene hos ham på sykehuset. Det var den samme følelsen som i dag, de samme luktene, sier Hargreaves.

Bussjåfør Roy Keane

AVVIST PÅ SYKEHUSET: Owen Hargreaves forsøkte å være hyggelig da han besøkte et kreftsykehus, men oppdaget at en kaffekopp ikke kunne bøte for at han hadde feil farge på drakta. Foto: Reuters/Scanpix
AVVIST PÅ SYKEHUSET: Owen Hargreaves forsøkte å være hyggelig da han besøkte et kreftsykehus, men oppdaget at en kaffekopp ikke kunne bøte for at han hadde feil farge på drakta. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Mye sies om overbetalte og bortskjemte unggutter som håver inn millioner for å sparke ball, men det finnes også fotballspillere som forsøker å bruke statusen sin for en god sak - også når det ikke er kameraer til stede.

For eksempel fortalte Manchester Uniteds informasjonssjef Phil Townsend under ukas sykehusbesøk hvordan den tidligere kapteinen Roy Keane, nå manager i Sunderland, tok med seg Uniteds juniorspillere på besøk til en institusjon for ungdomskriminelle.

- Han gjorde det på eget initiativ, og syntes det var noe han kunne gjøre som klubbens kaptein. Han lånte en minibuss og kjørte dem hele veien ned dit, forteller Townsend.

Står over mot Chelsea

Owen Hargreaves har bare spilt tre av Uniteds seks første ligakamper på grnun av skade. Han er i trening, men blir ikke klar til morgendagens storkamp mot Chelsea på Old Trafford, sier manager Alex Ferguson til klubbens hjemmeside.

Men han har allerede rukket å få et godt inntrykk av sin nye klubb etter overgangen fra Bayern München.

- Jeg har blitt imponert over alt ved Manchester United. Klubben er større enn jeg trodde, og bedre organisert enn Bayern, sier han til Daily Mail.

Roser lagånden

- Kaffe? Nei takk, jeg er City-fan

Også stemningen innad i spillergruppa er en helt ny opplevelse.

- Det er mye mer fleiping i garderoben. Og vi spiller musikk før kampene, noe du aldri ville gjort i Tyskland. Jeg har aldri opplevd et lag som er mer samlet, og jeg tror det skyldes spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes og Gary Neville. De er veldig ydmyke. Fine fyrer, mener Hargreaves.

Han har også oppdaget den myke siden til Alex Ferguson, som til tross for ryktene om «hårtørker»-talene når det trengs i pausene, også kan ha den faderlige tilnærmingen til spillerne sine.

- Han har vært fabelaktig. En av de første gangene jeg møtte ham, kom han bort, la armen rundt meg og spurte hvordan jeg hadde det. Jeg tror jeg aldri har opplevd en manager gjøre det før, sier Hargreaves.

FIN FYR: Her trøster Gary Neville (t.v.) Hargreaves etter Englands VM-exit i fjor. Hargreaves mener United-veteranene Neville, Giggs og Scholes skal ha æren for den gode stemningen i United-garderoben. Både Neville og Hargreaves er i trening etter skader, men står over mot Chelsea i morgen.
FADERLIG OMSORG: Alex Ferguson imponerte Owen Hargreaves da han la armen rundt ham og spurte hvordan han hadde det.