Kåfjord: - LSK dropper boikott

Men LSK avviser at trusselen er avblåst.

(Dagbladet.no): I protest mot NFFs avgjørelse om å utestenge Simen Brenne fra seriestarten, varslet LSK-manager Jan Åge Fjørtoft at klubben ville holde tilbake sine fire landslagsspillere fra samlingen i England neste uke.

- Det er ikke første gang vi har opplevd å bli motarbeidet av byråkratene i NFF. Men nå er det slutt, tordnet han.

Senere på dagen kom meldingen om at NFF reduserte Brennes straff, uten at det rokket på Fjørtofts syn om boikott.

- Ikke LSKs holdning

Men ifølge Kåfjord kommer Lillestrøm til å moderere seg noe, og nøye seg med å anke displinærutvalgets avgjørelse.

- Jeg har fått signaler på at de vil levere en anke til disiplinærutvalget, det føler jeg meg rimelig sikker på, sier NFF-president Sondre Kåfjord til Dagbladet.no.

- Har du snakket med LSK i dag?

- Ja, jeg har hatt en god prat med formannen i LSK (Per Mathiesen). Jeg er trygg på at det ikke lenger er aktuelt å boikotte landslagssamlingen. Jeg oppfatter boikott-trusselen som en følelsesmessig basert uttalelse, og tror ikke det er Lillestrøms holdning, sier han.

FÅR REISE LIKEVEL?: Bjørn Helge Riise var en av de fire landslagsspillerne som Jan Åge Fjørtoft truet med å holde hjemme. Fotballpresident Sondre Kåfjord føler seg sikker på at boikotten avblåses. Like sikker er ikke LSK-formann Per Mathiesen. Foto: SCANPIX
FÅR REISE LIKEVEL?: Bjørn Helge Riise var en av de fire landslagsspillerne som Jan Åge Fjørtoft truet med å holde hjemme. Fotballpresident Sondre Kåfjord føler seg sikker på at boikotten avblåses. Like sikker er ikke LSK-formann Per Mathiesen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Ikke avblåst

LSK-formann Per Mathiesen avviser imidlertid at det er endelig avgjort at de fire landslagsspillerne blir frigjort likevel.  

- Vi har ikke avblåst noe, og jeg vil på ingen måte dolke Jan Åge her. Kåfjord ringte meg, og det jeg sa er at vi selvsagt er løsningsorienterte, men samtidig veldig skuffa over avgjørelsen, sier han til Dagbladet.no.

- NFF sier at de ikke hadde noen påvirkningskraft når det gjaldt karantenen til Brenne, og det har han jo rett i, for disiplinærutvalget var suverene i denne saken. Men vi føler uansett at denne saken tok helt feil retning. Det er viktig at fornuften seirer, og derfor anker vi også, sier Mathiesen.


Avviser at NFF bøyde seg

Han satte liten pris på Fjørtofts karakteristikker av NFF i går, hvor han uttalte at det ikke var første gang klubben hadde opplevd å bli motarbeidet av «byråkratene i NFF».

Kåfjord anmoder LSK-manageren om å være mer varsom i framtida.

- Generelt tror jeg det er lurt å holde seg til saken, og ikke tillegge motparten motiver som ikke er der. En saklig dialog er sikkert lurt, men ingen skade er skjedd, Fjørtoft har temperament og brukte det, sier han.

Kåfjord: - LSK dropper boikott

For mange vil NFFs straffereduksjon kunne oppfattes som om man bøyde seg for presset for Lillestrøm. Det avviser Kåfjord.

- Straffen ville blitt redusert uansett. Det var en beklagelig feil, hvor feil regelverk ble anvendt i straffeutmålingen. Noen kan sikkert oppfatte det som at vi bøyer av, men det er feil, hevder han.

Dagbladet.no var i kontakt med Jan Åge Fjørtoft tidligere i formiddag, men da ville han ikke si om LSK hadde gjort noen formell henvendelse mot forbundet.

<B>BER FJØRTOFT VÆRE SAKLIG:</B> Fotballpresident Sondre Kåfjord mener NFF er blitt tillagt motiver de ikke har av LSK-manager Jan Åge Fjørtoft.