Kåfjord refser Nannskog

- Vi må unngå sutrekultur.

Daniel Nannskog håper at Stabæk slipper å ha Terje Hauge som dommer i serieinnspurten. Det får fotballpresident Sondre Kåfjord til å reagere.

- Det er lov å mene at en dommer har hatt en dårlig kamp og bedømt situasjoner feil, på samme måte som det er lov å mene at en spiller har gjort en dårlig jobb. Men å gå ut å si at han håper Terje Hauge ikke får dømme Stabæk mer i år, er å gå langt over streken. Vi må unngå en sutrekultur i norsk toppfotball, det er ingen tjent med, sier fotballpresident Sondre Kåfjord i en pressemelding fra NFF.

I dagens utgave av VG uttalte Nannskog at «vi kan jo håpe at vi ikke får Terje Hauge mer i ligaen i år».

Kåfjord mener et slikt utspill setter både motstanderlaget og Terje Hauge i en vanskelig situasjon om Hauge blir satt opp i flere Stabæk-kamper denne sesongen.

- Det stjeler oppmerksomhet fra det som bør stå i fokus, nemlig å score flere mål enn motstanderlaget. Og blir det et tap, blir det lett en «hva-var-det-jeg-sa»-variant. Vi kan ikke ha det slik i norsk fotball. Rune Pedersen og dommerkomiteen setter opp de dommerne de mener er best rustet til å dømme ethvert eliteserieoppgjør, og alle dommerne blir grundig evaluert etter hver kamp, sier Kåfjord.

(NTB)

VIL SLIPPE HAUGE: Daniel Nannskog sier til VG i dag at han håper Stabæk slipper Terje Hauge i serieinnspurten. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
VIL SLIPPE HAUGE: Daniel Nannskog sier til VG i dag at han håper Stabæk slipper Terje Hauge i serieinnspurten. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix Vis mer
Kåfjord refser Nannskog
SINT SVENSKE: Selv den sindige svensken Janne Jönsson hisset seg opp mot dommer Hauge under søndagens kamp mot Viking.
- UNNGÅ SUTREKULTUR: Fotballpresident Sondre Kåjford sier han ikke ønsker en sutrekultur i norsk fotball.