VAR PÅ NÆRT HOLD: Jon Døviken, her på et bilde fra 2008, var ansatt i Fifa i flere år. Der så han mye som kan være til hjelp for FBI i den pågående Fifa-etterforskningen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
VAR PÅ NÆRT HOLD: Jon Døviken, her på et bilde fra 2008, var ansatt i Fifa i flere år. Der så han mye som kan være til hjelp for FBI i den pågående Fifa-etterforskningen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

Kåfjord tror denne nordmann kan være nøkkelvitne for FBI i Fifa-skandalen

- Så veldig mye rart.

Norske Jon Døviken jobbet i FIFA fra 2000 til 2002. Overfor NRK sier tidligere fotballpresident Sondre Kåfjord at Døviken bør være en opplagt mann å snakke med for FBI.

Døviken jobbet under den daværende generalsekretæren Michael Zen-Ruffinen og fikk med seg mye av det som skjedde i løpet sine år i organisasjonen.

- Jeg kjenner flere av dem som er tatt og jeg vet hva de drev på med. Det er helt riktig å arrestere dem, sa Døviken til NRK da ni FIFA-topper ble pågrepet forrige uke.

Kåfjord mener nordmannens opplysninger kan være viktige for saken FBI bygger mot FIFA-toppene.

- Helt klart. Jeg blir overrasket hvis de ikke tar kontakt. Han så veldig mye rart, og det fortalte han også på kongressen i Seoul. Det har han jo fortalt til mediene selv nå også, sier Kåfjord til statskanalen.

(NTB)