Kåfjord tror lønnskutt er helt nødvendig

- Velger å være optimist, sier presidenten.

OPTIMIST: - Etter det jeg forstår jobbes det hardt og bra for å løse dette, sier president i Norges Fotballforbund, Sondre Kåfjord, om de økonomiske problemene i norske fotballklubber.
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
OPTIMIST: - Etter det jeg forstår jobbes det hardt og bra for å løse dette, sier president i Norges Fotballforbund, Sondre Kåfjord, om de økonomiske problemene i norske fotballklubber. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

|||

Norsk fotball er i en økonomisk skyggedal. Torsdag ble det klart at i problemene i Lyn Oslo fortsatt er store. - Jeg velger å være optimist, sier fotballpresidenten.

Sondre Kåfjord har ledet Norges Fotballforbund gjennom vanskelige tider. Den siste tiden er økonomien blitt hovedtema. Stadig flere klubber sliter. Lyn Oslo ba torsdag om betalingsstans overfor kreditorene.

Klubben vil også kutte lønningene med 10 prosent. Kåfjord vil ikke kommentere enkeltklubber, men på generelt grunnlag er han positiv til betalingsstans.

- Det har vi sett klubber lykkes med tidligere. Det er tøffe tider i mange klubber nå. Men etter det jeg forstår jobbes det hardt og bra for å løse dette, sier Kåfjord til NTB.

Tror på redusert lønn

Lønnsreduksjoner, som stadig flere klubber må ty til, er fotballpresidenten også positiv til.

- Det tror jeg er helt nødvendig. Skal man gjøre betydelige reduksjoner er det en god vei å gå. Det kan gjøres ved å bruke billigere spillere, færre spillere eller ved å gjøre det som får mest oppmerksomhet i mediene; diskutere lønnskutt med spillerutvalget, sier Kåfjord. 

Til høsten venter tunge tak i fotballforbundet. Da skal lisenssøknadene behandles. Lyn Oslo holdt på å bli nektet lisens før årets sesong. Uten lisens, blir det annendivisjonsspill.

Nedrykket fra eliteserien kan dermed avgjøres av økonomien.

- Det ville ha vært veldig, veldig trist. Vi ønsker at det sportslige skal få avgjøre hvem som rykker ned, sier Kåfjord.

Tror ikke på lønnstak

Flere klubber ble pålagt å rapportere til NFF gjennom 2009, på grunn av lisenssøknadene.

- Klubbene må ta grep. Vi kan ikke ha tilstander som i fjor, men det tror jeg ikke vi kommer til å få heller, sier fotballpresidenten.

Lønnskutt snakkes det mye om rundt om i Europa. Men et lønnstak har ikke Sondre Kåfjord særlig stor tro på.

- Personlig tror jeg ikke på det. Fra NFF kommer det ikke forslag om noe slikt, sier fotballpresidenten til NTB.

(NTB)