FORSTÅR KRISTOFF: Johan Kaggestad mener det var på sin plass at noen sa fra til Katjusjas ledelse om taktikken på den 13. etappen i Tour de France. Foto: Arnt E. Folvik
FORSTÅR KRISTOFF: Johan Kaggestad mener det var på sin plass at noen sa fra til Katjusjas ledelse om taktikken på den 13. etappen i Tour de France. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

Kaggestad: - Jeg er enig med Kristoff, de kjørte helt latterlig

Synes likevel beklagelsen var grei.

RISOUL/OSLO (procycling.no): Da Alexander Kristoffs opptrekker Aleksandr Porsev røk på tidsgrensa fredag, var det en svært irritert nordmann som pratet med procycling.no i målområdet.

- Hvorfor skal vi ofre gode sjanser for piss? Det er jo helt latterlig, freste nordmannen.

Landslagssjef Stig Kristiansen forstår den norske stjernens utbrudd og setter pris på at Kristoff sier i fra når han ikke er fornøyd.

- Katjusja må tåle å få høre det når ting går skeis. Jeg synes det er bra at folk sier fra når de er misfornøyde. Det er viktig å få blåst ut, forteller Kristiansen procycling.no på telefon fra Frankrike hvor han leder det norske landslaget i Giro Della Valle d'Aosta.

- Hva synes du om at Kristoff beklaget kommentarene?

- Det er greit at de får luftet ut. Alexander er ambisiøs, og når det ikke går hans vei smeller det, særlig i kampens hete like etter målgang, svarer landslagssjefen.

Også TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad forstår Kristoffs utbrudd.

- Jeg er enig med Alexander. Katjusja kjørte helt latterlig.

- Du synes han skal kreve sin rett og plass?

- Plassen har han, han er jo kaptein på laget. Hvis laget ikke tåler at noen sier fra er det uforståelig. Det må jo være lov å si fra, svarer Kaggestad procycling.no i Frankrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før den 14. etappen skværet Kristoff opp med lagledelsen. Søndag må samarbeidet og taktikken sitte hos det russiske mannskapet. Det er en ny seiersmulighet for nordmannen.

- Det er jo greit å si unnskyld hvis han var voldsom i uttalselsene. Men det var følelsene hans som sikkert førte til måten han sa det på, sier Kaggestad. 

Katjusja må dog endre oppsettet de har hatt på de flate etappene så langt i årets tour siden sisteopptrekkeren mangler.

- Jeg synes Porsev har vært overraskende god, men han er ikke uunnværlig. Så lenge Kristoff har Paolini er det bra. Han fikk også hjelp fra Smukulis i den første fasen av opptrekket på etappen han vant i Saint-Étienne, forklarer Kaggestad.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no - Der følger du Tour de France direkte hver dag!

FÅR STØTTE: Både landslagssjefen og Johan Kaggestad synes det var riktig av Alexander Kristoff å si hva han mente om Katjusjas feilslåtte taktikk på den 13. etappen. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier
FÅR STØTTE: Både landslagssjefen og Johan Kaggestad synes det var riktig av Alexander Kristoff å si hva han mente om Katjusjas feilslåtte taktikk på den 13. etappen. Foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier Vis mer