DAGENS MANN: Alexander Kristoff ble naturlig nok hyllet av nordmennene i Frankrike. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
DAGENS MANN: Alexander Kristoff ble naturlig nok hyllet av nordmennene i Frankrike. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Kaggestad: - Noe av det beste i norsk idrett

Johan Kaggestad roser Stein Ørn etter Kristoff-seier.

SAINT-ÉTIENNE (procycling.no): Bakom målstreken står en munter Johan Kaggestad og skriker. Han ser nemlig at Alexander Kristoff triller mot lagbilen etter gjennomført dopingkontroll.

- Alex! BRA!

Kristoff har nettopp blitt den femte nordmannen med etappeseier i Tour de France.

Kristoff varmet opp Kaggestad
Temperaturen i Saint-Étienne er godt over 30 grader, men det er neppe derfor Kaggestad har noen små svetteperler over pannen.

Det er Stavanger-syklisten, vinneren av årets Milano-Sanremo, som har varmet opp den rutinerte sykkelkommentatoren.

- Det er stund siden forrige norske etappeseier. Det er tre år siden, så dette satt som en påle. Han fortjente det virkelig. Han har vært en av de aller beste i sykkelsporten i år. Å vinne Milano-Sanremo og en etappe i Tour de France, henger usedvanlig høyt. Jeg tror ikke folk i Norge er klar over hvor høyt det henger, sier en begeistret Kaggestad til procycling.no.

- Samarbeidet med stefaren Stein Ørn er noe av det mest spennende innenfor idretten i Norge de senere årene. De har jobbet bevisst med utholdenhetsbasen til Kristoff. Nå går han inn i avslutningene med lavest mulig andel av sin maks kapasitet. Jeg leste i et intervju hvordan han utvidet treningene sine, gjerne med én eller to timer mer enn de andre rytterne. Han har gjort mer enn de andre. Han har sikkert gjort det bedre også.

Les også: - En spesiell egenskap ved Alexander

Trygg post-Hushovd æra
Til tross for at giganten Thor Hushovd velger å legge opp etter sesongen, mener Kaggestad at norsk sykkelsport har en lysende fremtid med 27 år gamle Kristoff.

TAKKET LAGET: Alexander Kristoff takket lagkameratene etter etappeseieren i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
TAKKET LAGET: Alexander Kristoff takket lagkameratene etter etappeseieren i Tour de France. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer

- Ja, Alex har tatt steget opp i den aller høyeste verdenseliten. Det var kanskje ikke alle som var klar over det. Men det arbeidet han og Stein Ørn har gjort, er noe av det beste man har gjort i norsk idrett, fastslår sykkelnestor Kaggastad.

Også vinneren av den 11. etappen i Touren for seks år siden, Kurt Asle Arvesen var lykkelig på Kristoffs vegne.

- Det er fantastisk at han endelig lykkes. Han har vært tett på mange ganger. Vi satt og heiet på Kristoff i bussen her, sier den norske sportsdirektøren hos Team Sky.

Kan vinne grønn trøye
Arvesen tror Kristoff kan utvikle seg til en rytter som kjemper om å vinne poengkonkurransen sammenlagt.

- I fremtiden kan han helt sikkert utvikle seg til en rytter som kan ta poengtrøya i også. Hvis han holder seg frisk og rask. Kristoff er like kjøresterk som Sagan. Hvis Sagan kan vinne poengtrøyen, kan Kristoff gjøre det samme, konkluderer den tidligere topprytteren.

Veien til Paris er fortsatt lang. Kanskje spesielt for Kristoff, som har slitt med mageproblemer i nesten en uke. Kaggestad tviler imidlertid ikke på at Kristoff sykler helt inn til den franske hovedstaden.

- Jeg har ingen betenkeligheter om at han kommer til Paris. Han kan være med å spurte om seier allerede i Nimes om tre dager, smiler Kaggestad.

Denne saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

SKRYTER: Johan Kaggestad var henryt etter Alexander Kristoffs seier i Tour de France. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
SKRYTER: Johan Kaggestad var henryt etter Alexander Kristoffs seier i Tour de France. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix) Vis mer