HELLER IKKE I DAG: Tolvteplassen på onsdagens etappe var en stor skuffelse for Alexander Kristoff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
HELLER IKKE I DAG: Tolvteplassen på onsdagens etappe var en stor skuffelse for Alexander Kristoff. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sykling, Tour de France:

Kaggestad: – Kristoff har én sjanse igjen

Stadig færre muligheter til etappeseier for Katusha-Alpecin-spurteren.

PAU (procycling.no): Onsdagens ellevte etappe i Tour de France ble en stor skuffelse for Alexander Kristoff. Mens Edvald Boasson Hagen kjempet om etappeseier i duell med Marcel Kittel, lå Katusha-Alpecin-spurteren lenger bak, og trillet over målstreken som tolvtemann.

30-åringen kjempet uten hjelperyttere på de siste 600 meterne, og var i dårlig posisjon da spurten gikk. Etter målgang var nordmannen svært skuffet, og ønsket ikke å prate med et samlet norsk pressekorps.

Seks av tourens første elleve etapper har endt i massespurt, men herfra og inn blir det stadig færre muligheter for de raskeste rytterne i feltet.

Jeg tror det begynner å krympe for Alexander Kristoff. Jeg ser bare at han har én sjanse igjen slik formen hans er nå, og det er sistetappen på Champs Elysees, lyder Johan Kaggestad sin dystre spådom etter onsdagens etappe.

– For meg virker Alexander Kristoff litt dau i spurtene. Det er ikke noe killer instinkt i Alexander for øyeblikket. Slik jeg ser det nå er det mer trykk i Edvald enn i Alexander, konkluderer kommentatoren.

Sportsdirektør: – Vi kan ikke gjøre mer

Lagets sportsdirektør, José Azevedo, har ikke noe svar på hva som skal til for at Katusha-Alpecin kan ta sin første seier i Tour de France siden 2014.

– Jeg vet ikke. For å være ærlig så tror jeg ikke vi kan gjøre mer enn dette, beretter Azevedo til procycling.no like etter dagens etappe. Portugiseren legger ikke skjul på at de skuffet over fangsten så langt i den 104. utgaven av Le Tour.

– Det er ikke det vi forventet. Vi kom hit for å vinne etapper. Så langt har vi ikke vært i nærheten av å vinne. Så vi kan ikke være fornøyde med en tolvteplass, konkluderer Azevedeo.

Den tidligere proffsyklisten tror forklaringen ligger i at Kristoff rett og slett ikke er rask nok i duell med ryttere som Marcel Kittel.

Laget er bak ham, og støtter ham. Vi motiverer ham. Det ser du fra starten. VI har en mann i fronten, og laget kjører for ham. Det er ikke problemet.

Jeg vet ikke hva som gikk galt. Laget gjorde en god jobb nok en gang. Alex gir alt, det tviler jeg ikke på, men de andre er raskere.

Mørkøv-mangel ikke avgjørende

Kristoff fikk ikke med seg Michael Mørkøv, sin mest lojale hjelper, til Tour de France. Katusha-lederen tror ikke dette er årsaken til manglende spurtsuksess.

Tror du det er det som gjør at Kristoff ikke vinner? Når du ser alt arbeidet vi gjør på slutten? Når vi ser hva Rick og Marco gjør. Laget er bak ham, og støtter ham. Vi motiverer ham. Det ser du fra starten. VI har en mann i fronten, og laget kjører for ham. Det er ikke problemet, mener sportsdirektøren.

Portugiseren virker også å være enig i Kaggestads spådom om én gjenværende sjanse for Kristoff. Det er flere etapper som kan ende i spurt, men Azevedo har mer tro på bruddseier på disse.

– Vi må se an hvordan det kjøres. Først må vi ha en rytter i bruddet. Er det en stor gruppe så går det fort inn. For spurterne blir nok beste sjanse etappen i Paris.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!