TRAKK SEG: Johan Kaggestad trosset advarsler om Johann Olav Koss' ego da han ansatte det tidligere skøyteesset som assistent på landslaget. Etter at Koss havnet i konflikt med både Håvard Bøkko (t.v.) og Kaggestad, valgte sistnevnte å trekke seg som Olympiatoppens ansvarlige for skøyter.
Foto: Arnt E. Folvik
TRAKK SEG: Johan Kaggestad trosset advarsler om Johann Olav Koss' ego da han ansatte det tidligere skøyteesset som assistent på landslaget. Etter at Koss havnet i konflikt med både Håvard Bøkko (t.v.) og Kaggestad, valgte sistnevnte å trekke seg som Olympiatoppens ansvarlige for skøyter. Foto: Arnt E. FolvikVis mer

Kaggestad ble advart mot å ansette Koss

Syntes selv det var spennende. Så skar det seg.

||| (Dagbladet): Johan Kaggestad forteller til VG i dag at han ble advart mot å ansette Johann Olav Koss som assistenttrener på skøytelandslaget.

Advarslene skal ha kommet fra sentrale personer i både skøyteforbundet og Olympiatoppen.

- Husk at Koss er en markant person, fikk jeg beskjed om. Men det er ikke noe uvanlig i det, alle har meninger om hverandre og de hadde tillit til at jeg ville takle det.

Kaggestad svarer bekreftende på at han fikk beskjed om at Koss hadde et stort ego.

Da Koss først meldte seg til tjeneste på landslaget, syntes Kaggestad det var en god nyhet.

- Jeg ble begeistret. Jeg kjente ham ikke noe særlig, men syntes det var spennende å ha med en så markant skikkelse, sier Kaggestad.

En av hovedgrunnene til at det skar seg mellom Koss og Kaggestad skal ha vært at Koss ikke ble informert om at Kaggestad hentet inn Eskil Ervik i apparatet rundt landslaget.

Han fikk i stedet nyheten servert via avisa. Kaggestad sier han tok selvkritikk og beklaget dette, uten at det reddet samarbeidsklimaet.  

Torsdag ble det kjent at Kaggestad trakk seg som Olympiatoppens ansvarlige for skøyter etter konflikt med nettopp Koss.

SPENNENDE: Kaggestad ble begeistret da Johann Olav Koss tilbød sine tjenester. Foto: Erlend Aas, Scanpix
SPENNENDE: Kaggestad ble begeistret da Johann Olav Koss tilbød sine tjenester. Foto: Erlend Aas, Scanpix Vis mer