Kaggestad ble nektet å bryte

Hadde en tung dag i Baskerland rundt.

Credit Agricole-rytteren Mads Kaggestad hadde en håpløs dag på jobben i etapperittet Baskerland rundt i Spania tirsdag. Til slutt ville han bryte, men ble nektet.

- Jeg syklet så langt bak de andre at de hadde begynt å ta ned reklameskiltene før jeg kom. Dette var helt latterlig dårlig. Jeg er utrolig skuffet. Det er ikke noe gøy å sykle de siste 50 kilometerne mutters aleine bak alle andre, sier Kaggestad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Ville bryte

Alt gikk mot Kaggestad da bruddet hans ble tatt igjen rundt 60 kilometer før mål på tirsdagens etappe fra Irún til Segura over 155 kilometer. Helst ville han bryte, men ble beordret til å fortsette av sportsdirektøren i det franske sykkellaget.

- Jeg hadde litt krefter fra starten av og gikk i brudd med seks andre ryttere. Vi hadde en fireminutters ledelse på det meste. Plutselig sa det stopp i beina og jeg hadde overhodet ikke noe å kjøre med. Helt tom var jeg.

- Jeg ga opp og slapp meg tilbake til feltet. De tok meg igjen rett før en lang bakke. Derfor greide jeg ikke å henge med feltet heller, og endte for meg selv helt bakerst. Langt bak, sier han oppgitt.

Nest sist

Kaggestad endte nest sist av alle rytterne tirsdag, helt nede på 169. plass, 23 minutter og 16 sekunder bak tirsdagens vinner Samuel Sanchez. Spanjolen, som sykler for Euskaltel-Euskadi-laget, slo landsmannen Alberto Contador i spurten.

Ekstra ille for Kaggestad er det at Baskerland rundt er et slags uttaksritt til Italia rundt.

- Det passer meg dårlig å sykle som jeg gjør nå. Før dette rittet var jeg i form. Nå må jeg bare ta en dag av gangen og håpe på et under.

Samuel Sanchez leder sammenlagt etter to etapper, mens Kaggestad er nummer 168 i sammendraget.

(ANB)

SLET SKIKKELIG: Mads Kaggestad hadde det ikke godt i Spania i dag.