Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaggestad er overbevist om at Bjørndalen tar et OL til

Tror veteranen fortsetter til 2018 med medalje i Oslo-VM.

VETERAN: Ole Einar Bjørndalen tok to gull under lekene i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VETERAN: Ole Einar Bjørndalen tok to gull under lekene i Sotsji. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Sotsji ble Ole Einar Bjørndalen (40) både tidenes vinterolympier og historiens eldste vinner av et gull i vinter-OL.

Disse rekordene kan han komme til å forbedre i Pyeongchang om fire år, tror Johan Kaggestad.

- Jeg er overbevist om at Ole Einar har lyst til å være med i Pyeongchang. Han var VM-konge der i 2009 foran tolv tilskuere, og gode opplevelser gir stor sjanse for å lykkes neste gang. Derfor tror jeg at hvis han tar medalje i Oslo-VM i 2016, stiller han til start i Sør-Korea i 2018, sier Kaggestad til Dagbladet.

Alkoholfri i bobil Bjørndalen hadde egentlig bestemt seg for å legge opp etter lekene i Russland. I dag kom altså beskjeden om at 40-åringen fra Simostranda tar ytterligere to år. Kaggestad er på ingen måte overrasket.

- Dette er bare en bekreftelse på teorien jeg lanserte i Sotsji om at jeg ikke tror han kommer til å legge opp. Grunnen er enkel: Skiskyting er det morsomste Ole Einar gjør, det er hans store lidenskap. De fleste av oss vil vel holde på med noe vi liker.

Det høres vel og bra ut, det. Men Bjørndalen blir jo ikke yngre med årene, og det er knallhardt å holde seg i verdenstoppen i en utholdenhetsidrett.

Samtidig er skiskytterveteranen er kjent for å være én av de mest dedikerte utøverne vi har. Han har blant annet aldri drukket alkohol, og i fjor bodde han i en bobil for å kunne ha nærhet til treningsanleggene.

Norgestoppen i 2022 Så hvor lenge kan han egentlig holde på - rent fysisk?

- Aldersmessig stanger man nok i taket når man er 44, 45 år gammel, enten man vil eller ei. Når man bikker 40 er det vanskelig å bli mye bedre, så da handler det mest om å holde det nivået man har inne. I helga var en 47-åring med helt der framme i Vasaloppet, så det er mulig, sier Kaggestad.

Bjørndalen er selvsagt ikke alene om å være i verdenstoppen i en utholdenhetsidrett etter fylte 40.

Hilde Gjermundshaug Pedersen vant sitt første verdenscupløp i langrenn som 41-åring, italienske Maurilio De Zolt var 43 da han tok OL-gull under langrennstafetten på Lillehammer (men han var trolig dopet, sier Kaggestad) og Jens Voigt er fortsatt blant verdens beste syklister i en alder av 42.

For å nevne noen.

Dermed reiser ytterligere et spørsmål seg: Kan Bjørndalen, i første rekke rent hypotetisk, være i god nok fysisk form til å hevde seg i toppen som 48-åring under et eventuelt OL på hjemmebane i Oslo i 2022?

- He-he, da tror jeg han er en del av støtteapparatet sammen med Roger Grubben. 48 år er nok for gammelt. Men han kan nok fortsatt være blant de beste i NM hvis han gidder, sier Kaggestad.

IKKE OVERRASKET: Johan Kaggestad spådde for to uker siden at Ole Einar Bjørndalen ikke er ferdig som skiskytter. Han fikk rett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
IKKE OVERRASKET: Johan Kaggestad spådde for to uker siden at Ole Einar Bjørndalen ikke er ferdig som skiskytter. Han fikk rett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!