Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaggestad forsvarer UCI

- Vinokourov har vist handlekraft.

RIKTIG: Mads Kaggestad (til høyre) har flere ganger kritisert UCI. Han mener derimot at sykkelforbundet har gjort riktig i å opprette en uavhengig lisenskommisjon.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
RIKTIG: Mads Kaggestad (til høyre) har flere ganger kritisert UCI. Han mener derimot at sykkelforbundet har gjort riktig i å opprette en uavhengig lisenskommisjon. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Den engasjerte antidopingforkjemperen og tidligere proffsyklisten, sier han ble litt overrasket over at Astana beholdt WT-lisensen. Likevel mener han at UCI hadde et tynt grunnlag dersom de hadde avslått søknaden.

- De har ikke fem positive dopingprøver, men to. Man kan ikke kaste ut et lag på grunn av det. UCI har tatt hensyn til regelverket uten å ha sett for lang bak i tid. Astana er et skandalelag, men det virket som at UCI kun har vurdert det siste året, sier Mads Kaggestad til procycling.no.

Samtidig kaster han ros over UCI.

Les også: Hevder dopinglege ble avbildet på Astanas treningsleir
Som å kaste ut Real Madrid
- Jeg fulgte med på sosiale medier for reaksjoner etter at avgjørelsen ble tatt. Det er lett å hudflette Brian Cookson (president i UCI), men si meg en annen sport som har vurdert å kaste ut det beste laget? Det blir som at FIFA eller UEFA skulle kastet ut Manchester United eller Real Madrid, sier han.

Det er et uavhengig organ i UCI som vurderer lagenes søknader på de ulike nivåene i sykkelsporten. Organet er sammensatt av fem sveitsere.

Blant disse finner vi Pierre Zappelli (president), André Hürter, Hans Höhener og Paolo Franz.

- Lisenskommisjonen kan ikke drive med for mye synsing. Det vet at Katjusja vant forrige runde da de ikke fikk lisens før 2013-sesongen.
Les også: Astana får støtte fra uventet hold
- Vino har vist handlekraft
Som en reaksjon på de positive prøvene i både senior- og U23-laget, har Alexandre Vinokourov sparket de to seniorryttere, samt lagt ned U23-laget.

- Det viser handlekraft, og utad prøver han å vise at han tar dette på alvor. Om det er et spill for galleriet får være opp til andre å bedømme, sier han.

Kaggestad gjør det samtidig klart at Astana fortsatt kan miste lisensen som følge av at den endelige etterforskningen etter Padova-rapporten ikke er ferdig.

- Da kan de få en baksmell. Nå har UCI sagt at Astana får lisens foreløpig, men at de likevel kan miste den.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!