Kaggestad forsvarer UCI

- Vinokourov har vist handlekraft.

RIKTIG: Mads Kaggestad (til høyre) har flere ganger kritisert UCI. Han mener derimot at sykkelforbundet har gjort riktig i å opprette en uavhengig lisenskommisjon.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
RIKTIG: Mads Kaggestad (til høyre) har flere ganger kritisert UCI. Han mener derimot at sykkelforbundet har gjort riktig i å opprette en uavhengig lisenskommisjon. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Den engasjerte antidopingforkjemperen og tidligere proffsyklisten, sier han ble litt overrasket over at Astana beholdt WT-lisensen. Likevel mener han at UCI hadde et tynt grunnlag dersom de hadde avslått søknaden.

- De har ikke fem positive dopingprøver, men to. Man kan ikke kaste ut et lag på grunn av det. UCI har tatt hensyn til regelverket uten å ha sett for lang bak i tid. Astana er et skandalelag, men det virket som at UCI kun har vurdert det siste året, sier Mads Kaggestad til procycling.no.

Samtidig kaster han ros over UCI.

Les også: Hevder dopinglege ble avbildet på Astanas treningsleir Som å kaste ut Real Madrid - Jeg fulgte med på sosiale medier for reaksjoner etter at avgjørelsen ble tatt. Det er lett å hudflette Brian Cookson (president i UCI), men si meg en annen sport som har vurdert å kaste ut det beste laget? Det blir som at FIFA eller UEFA skulle kastet ut Manchester United eller Real Madrid, sier han.

Det er et uavhengig organ i UCI som vurderer lagenes søknader på de ulike nivåene i sykkelsporten. Organet er sammensatt av fem sveitsere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer