Kaggestad ler av de som frykter VM ryker for Northug

Er i jevnlig kontakt med landslagsledelsen.

FNYSER AV FRYKT: Om cirka 14 dager vil Petter Northug være tilbake i superslag, mener Olympiatoppens langrennskontakt Johan Kaggestad.Foto:
Foto: ARNT E. FOLVIK
FNYSER AV FRYKT: Om cirka 14 dager vil Petter Northug være tilbake i superslag, mener Olympiatoppens langrennskontakt Johan Kaggestad.Foto: Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Trenerlegenden Johan Kaggestad (67) i Olympiatoppen avviser alle påstander om at ski-VM skal være i fare for langrennskongen Petter Northug (24).

Modingen slår fast overfor NTB at overtreningssymptomene gullkalven Northug er rammet av, er av det mindre dramatiske slaget.

- Det er liten dramatikk i dette. Dem som vil bli best i idrett må trene mye og hardt, og da kan det innimellom tippe litt over. Her handler det om å justere ned treningsintensiteten i en kort periode. Så vil Petter oppleve såkalt «superkomp» (energioverskudd som fører til formutløsning), som vil gjøre at han kommer tilbake i kjempeslag. Vi snakker om cirka 14 dager, sier Johan Kaggestad til NTB.

Klassisk tilfelle Kaggestad hevder å ha stått overfor et utall eksempler på slik type overtrening. Northugs tilfelle skal være milevis unna tilstanden som ødela karrieren til svenske Per Elofsson på begynnelsen av 2000-tallet.

- Dette er mer et klassisk tilfelle av overtrening. I kombinasjon med sykdom, har Petter tynt kroppen sin litt for hardt i en periode. Han har selv opplevd tilsvarende før, og her gjelder det bare å beholde roen. Petter og Morten Aa Djupvik (landslagstrener) har full kontroll på dette, hevder Kaggestad, som er i regelmessig dialog med Djupvik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer