Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaggestad oppfordrer flere til å stå fram etter Kjærgaards foredrag

- Vi må komme til bunns.

(Dagbladet): Steffen Kjærgaard holdt i dag et foredrag. Der lettet han litt på sløret til sin periode som doper.

Ingen fikk stille spørsmål til den tidligere dopete proffsyklisten. Likevel er Mads Kaggestad glad for at eks-kollegaen snakket.

- Jeg tror dette først og fremst det var viktig terapi for Steffen å stå der oppe og si det han skulle si. Han har vært under ekstremt belastning, og det føles nok godt å kunne snakke uten å måtte stilles til veggs med spørsmål, sier han til Dagbladet.

Og fortsetter:

- Kontrasten i det han sa kontra pressekonferansen i fjor var at da snakket han bare om seg selv. Nå peker han på kulturen og miljøet som farget ham. Skal vi rydde opp, må vi komme til bunns i det, sier Kaggestad. Den ivrige dopingmotstanderen oppfordrer altså flere til å stå fram.

Ensom I foredraget forteller Kjærgaard at han skrev en særoppgave om antidoping i ungdommen. Men da han følte seg ensom som proff, var veien til doping kort. - Jeg kan se for meg at han følte seg ensom. Thor (Hushovd) og  jeg levde foreksempel veldig tett. I tillegg var vi i et lag som hadde tatt en veldig tydelig linje mot doping. Det kan jeg prise meg lykkelig for, sier Kaggestad.

- Bør han si mer?
- Det viktigste er at han sier det til de som kan gjøre noe med det. Det blir bare vanskelige valg uansett hva man gjør, sier han.

Viktig å snakke Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, var også på plass under dagens foredrag. Han legger vekt på hvor viktig det er å snakke:

- Det er viktig slik at ikke doping blir et tabubelagt tema, noe bare Antidoping Norge er opptatt av. Det er det viktigste budskapet fra i dag, sier han.

Solheim forteller videre at Kjærgaard  har røpt mye i private intervjuer:
- Vi har snakket med Steffen mange ganger. Vi har hatt lange samtaler med ham. Han har fortalt sin historie og hva han har vært med på. Det har vært gode samtaler. Vi har lytta og lært og en del av det fikk dere høre her i dag, sier Solheim.

 ROLIGERE:  Da Steffen Kjærgaard røpte sin dopfortid i fjor, var Mads Kaggestad kritisk og hadde flere spørsmål. I dag var Kaggesad bare glad for at Kjærgaard snakket mer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ROLIGERE: Da Steffen Kjærgaard røpte sin dopfortid i fjor, var Mads Kaggestad kritisk og hadde flere spørsmål. I dag var Kaggesad bare glad for at Kjærgaard snakket mer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media