Klatrefest i Alpene avgjør touren:

Kaggestad rister på hodet: - Ekstremt krevende

Sven Erik Bystrøm gruer seg. TV2-eksperten synes det er «meningsløst» å konkurrere så høyt.

MEKTIGE GALIBIER: Tre dager er satt av til de mektige Alpene under årets Tour de France. Først ut var Col du Galibier som ruver 2600 meter over havet. Her skal vinneren av Tour de France kåres, og andres drømmer knuses.
MEKTIGE GALIBIER: Tre dager er satt av til de mektige Alpene under årets Tour de France. Først ut var Col du Galibier som ruver 2600 meter over havet. Her skal vinneren av Tour de France kåres, og andres drømmer knuses. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÎMES (procycling.no): 21 etapper og 3480 kilometer har arrangøren lagt til grunn da de meislet ut oppskriften for å kåre den beste av dem alle; årets sammenlagtvinner av Tour de France.

LIVE: Du kan følge alle Tour de France-etappene LIVE via sykkelnettstedet procycling.no!

Ingrediensene i det samme måltidet er bestigningen av totalt 30 klatringer eller bakker som er kategorisert i de tre mest krevende klassene.

Sju blant disse i Vogesene, seks i Massif Central, åtte i Pyreneene - men det som bekymrer rytterne mest er de ni i Alpene, hvorav hele seks av dem ruver over 2000 meter over havnivået.

- Det er faktisk én av mine største bekymringer i årets Tour de France, at vi skal opp på 2700 meter og 2600 meter på Galibier. Den tiden du får over 2000 meter bekymrer meg litt, jeg har ikke så veldig gode erfaringer fra høyden tidligere, sier Sven Erik Bystrøm oppriktig til procycling.no i Frankrike.

Faktoren som kan avgjøre det hele

Etter at Chris Froome og Tom Dumoulin aldri kom til starten av årets utgave i sykkelgale Brüssel, ble det spådd en jevn affære og et mer åpent sykkelritt enn jerngrepet til fryktinngytende Team INEOS har bydd opp til de siste åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer