Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaggestad skjerpet kravene

Som Olympiatoppens fagsjef i friidrett gikk Johan Kaggestad inn og fikk gjennom tøffere OL-krav i visse av øvelsene før de endelige kravene ble vedtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For å ha sagt det med en gang:

Friidrettsforbundet (NFIF) og Olympiatoppen er udiskutabelt enige om de steintøffe OL-kravene som står svart på hvitt i dag.

Men i fjor høst før OL-kravene ble vedtatt, pågikk det en viss dragkamp mellom idrettssjef Per Øyvind Mørk i Friidrettsforbundet og Johan Kaggestad i Olympiatoppen.

- Kaggestad gikk inn og gjorde kosmetiske endringer i noen øvelser. Det gjaldt noen centimeter her og tideler der, sier Per Øyvind Mørk.

- I hvilken retning gikk Kaggestads krav?

- De ble tøffere.

Gi og ta

- Dette er helt naturlig. Friidrettsforbundet kom med sine innspill. Så kom jeg med forslag til endringer. Så ble vi enige, sier Kaggestad.

- I hvilke øvelser ba du om tøffere krav?

- Dårlige krav

- Det var spesielt i langdistanse for kvinner. Der syntes jeg kravene var ganske dårlige. Ellers var det noen tideler i andre løpsøvelser. Bare pirk, egentlig.

- Jeg ville dessuten ha litt strengere krav i stav. Men der måtte jeg gi meg, sier Kaggestad, som understreker at han har en tett dialog flere ganger i uka med Per Øyvind Mørk.

Norge har en idrettspolitisk vedtatt uttakslinje som sier at utøvere skal kunne kjempe om plassering mellom 8 og 12 for å komme til OL. De norske kravene ligger derfor langt høyere enn de internasjonale.

Med Norges tøffe uttakslinje betyr derfor selv få centimeter og tideler veldig mye.