Kaggestad trakk seg etter Koss-krangel

Olympiatoppens mann på skøyter, Johan Kaggestad, slutter med umiddelbar virkning.

TREKKER SEG: Johan Kaggestad var sentral da skøyteforbundet hentet inn Peter Muellers arvtaker i Jarle Pedersen (t.h). Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX
TREKKER SEG: Johan Kaggestad var sentral da skøyteforbundet hentet inn Peter Muellers arvtaker i Jarle Pedersen (t.h). Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet):  Farsen rundt skøytelandslaget ser ikke ut til å ta noen ende, og etter et møte på Hamar i går kveld skal det ha toppet seg også for Johan Kaggestad, ansvarlig for skøyter i Olympiatoppen.

Årsaken til Kaggestads brå exit fra skøytelandslaget - bare tre uker før OL i Vancouver - skal etter det Dagbladet erfarer skyldes store samarbeidsproblemer med landslagsassistent Johann Olav Koss.

- Ingen kommentar
- Dette har jeg ingen kommentar til, sier Johan Kaggestad til Dagbladet.

På møtet mellom Olympiatoppen, ved Kaggestad, og landslagsledelsen på skøyter skal Koss ha skjelt ut Kaggestad for håndteringen av Mueller-saken, og ifølge Dagbladets kilder skal Kaggestad ha reist seg opp og forlatt møtet i protest mot Koss.

Dagbladet vet at Kaggestad har jobbet hardt for å få til et godt samarbeidsklima mellom landslaget på den ene siden og Håvard Bøkko og hans private trener Peter Mueller på den andre.

Ansatt av Kaggestad
Det er bare to måneder siden skøytelegenden Koss ble ansatt av nettopp Kaggestad som assistent i trenerkabalen etter sparkede Peter Mueller, men den siste tiden skal samarbeidsklimaet de to imellom ha surnet - på samme måte som det har mellom Koss og det norske OL-håpet Håvard Bøkko.

Som Dagbladet skrev tirsdag nekter Bøkko å ha noe med Koss å gjøre i tiden fram til OL.

Misnøye
Misnøyen med Koss skal være stor også blant flere løpere på landslaget. Den går blant annet på at den triple gullvinneren fra Lillehammer-OL i 1994 treningsfaglig ikke skal ha hengt med i utviklingen siden den gang.

I tillegg skal det være en gjengs oppfatning at Koss har tatt seg mer til rette enn det som var tiltenkt han i rollen som assistenttrener.

Toppidrettssjef Jarle Aambø beklager at Kaggestad ønsket å trekke seg, og tar selv over som Olympiatoppens kontaktperson inn mot skøytelandslaget til over OL.

- Johan ønsket å trekke seg etter det han opplevde som en kommunikasjonsmessig utfordrende situasjon inn mot skøyteteamet. Det ønsket har vi akseptert og tatt til etterretning. Han har gjort en kjempejobb over flere år med skøytelandslaget, og alt er lagt til rette inn mot OL, sier Jarle Aambø til Dagbladet.

Koss sitter trygt Ifølge Aambø sitter Koss trygt som assistenttrener på landslaget, selv om den tidligere skøytehelten skal ha skjelt ut Kaggestad og i tillegg har store samarbeidsproblemer med Håvard Bøkko.

- Vi har full tillit til at skøytelandslaget gjennomfører de planene som er lagt.

Som ny kontaktperson på skøyter fra Olympiatoppen påpeker toppidrettssjefen også at det ikke blir noen endringer på kjørereglene som er lagt i forhold til bruk av private trenere på landslaget.

KONFLIKT: Johann Olav Koss og Kaggestad hadde samarbeidsproblemer. Derfor trekker Olympiatoppens mann seg. Foto: Erlend Aas / Scanpix
KONFLIKT: Johann Olav Koss og Kaggestad hadde samarbeidsproblemer. Derfor trekker Olympiatoppens mann seg. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Det betyr at Peter Mueller ikke får lov til å ha kontakt med Bøkko under landslagssamlinger.

Johan Olav Koss bekrefter overfor Dagbladet i ettermiddag at det var en konflikt med Kaggestad.

TRENER SPARKET: Kaggestad bisto skøyteløperne også da Mueller var landslagstrener. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TRENER SPARKET: Kaggestad bisto skøyteløperne også da Mueller var landslagstrener. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer