Kaggestad tror ikke på Hushovds Tour de France-nei

35-åringen sier han ikke vil steppe inn som reserve.

 LOJAL:  Mads Kaggestad tror Thor Hushovd får en vanskelig avgjørelse om BMC skulle få et forfall til Tour de France-laget, selv om Hushovd sier han ikke vil ta plassen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
LOJAL: Mads Kaggestad tror Thor Hushovd får en vanskelig avgjørelse om BMC skulle få et forfall til Tour de France-laget, selv om Hushovd sier han ikke vil ta plassen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd sier at han uansett ikke vil si ja, om BMC skulle få et forfall på Tour de France-laget i siste øyeblikk.

Grimstad-rytteren er vraket fra årets lag, men er satt opp som reserve sammen med lagkameratene Dominik Nertz og Mathias Frank.

Men 35-åringen sa i går til NTB at han ikke stiller, uansett.

- Jeg kommer ikke til å ta den plassen. Jeg kommer ikke til å kjøre Tour de France, sa Hushovd etter NM-gullet i landveissykling.

- Lojal mot laget Sykkelekspert på TV 2 og tidligere lagkamerat fra Crédit Agricole, Mads Kaggestad, tror skuffelsen over beslutningen er bakgrunnen for Hushovds uttalelse.

- Jeg tror Thor er skuffet over avgjørelsen, og har lagt det bak seg med den sterke NM-innsatsen. Jeg tror han nå har satt seg andre mål, og tenker «nei, vil dere ikke ha meg, så gidder jeg heller ikke stille opp om dere trenger meg».

Men Kaggestad tror likevel Hushovd vil få noe å tenke på om det kommer en henvendelse.

 LAGKAMERATER:  Mads Kaggestad og Thor Hushovd syklet sammen i Crédit Agricole fra 2003-2007. Her fra NM i sykling i Larvik i 2005. Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet
LAGKAMERATER: Mads Kaggestad og Thor Hushovd syklet sammen i Crédit Agricole fra 2003-2007. Her fra NM i sykling i Larvik i 2005. Foto: Daniel Sannum Lauten/ Dagbladet Vis mer

- Samtidig er han såpass lojal mot laget og beslutninger, at jeg har vanskelig for å se for meg at han ikke stiller om han hadde fått forespørselen fra laget, tror Mads Kaggestad.

- Jeg sto og malte huset Det er ikke sjelden at et lag får forfall i siste liten, enten grunnet skade eller sykdom. Og da åpner det seg dører for de som er listet som reserver.

Det skjedde tidligere proffsyklist og TV 2-kommentator, Dag Otto Lauritzen, i 1994. Da en av lagkameratene på TVM-laget ikke kunne stille, måtte han kaste alt for å rekke Tour de France.

- Jeg tror ikke jeg var på reservelista engang. Men jeg sto hjemme og malte huset, da jeg fikk beskjed tolv timer før. Og jeg kom vel frem to timer før start, så det var på hengende håret, forteller Lauritzen.

Han sier at han ikke vet om Hushovd virkelig mener at han ville sagt nei om BMC får et forfall, men 56-åringen sier at han er sikker på hva han ville gjort:

- Jeg hadde ikke vært i tvil. Jeg ville stilt. Men det må bli hans valg, sier Lauritzen om Hushovd.

- Han kjørte jo veldig bra i går, og sier jo selv at han er i Tour de France-form, sier Lauritzen, som allerede nå er på vei til Korsika, hvor årets ritt starter lørdag.

Møtte beruset til prologen Også Kaggestad har hørt om flere som har måttet stille til start i siste liten.

 STILTE OPP:  Dag Otto Lauritzen forteller at han sto og malte huset da TVM ringte og sa at han måtte stille til start i Tour de France i 1994. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STILTE OPP: Dag Otto Lauritzen forteller at han sto og malte huset da TVM ringte og sa at han måtte stille til start i Tour de France i 1994. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det mest ekstreme jeg har hørt om er fra Tour de France i 2004, hvor en belgisk rytter fra Cofidis ble kastet inn i rittet i siste liten. Han var egentlig på bilrace og drakk øl, og hadde tatt ferie, da han måtte stille på prologen i Liége, minnes Kaggestad.

Rytteren som plutselig måtte stille opp småberuset på prologen heter Peter Farazijn. Han ble ringt til siden han var den rytteren som befant seg nærmest, da australske Matthew White kræsjet og tok kragebeinet, bare timer før prologen skulle starte.

Dermed fikk Peter Farazijn oppleve sitt åttende Tour de France, mens Matthew White måtte vente til 2005-utgaven for å få oppleve sin første og siste tour.