Kah: - Bråket har ikke preget meg

Treneren og agenten hans krangler så busta fyker, men Pa-Modou Kah (22) ser ut til å ta det oppstyret med stor ro.

DUBAI (Dagbladet): Grytidlig i går morges sluttet han seg til resten av landslaget for å dra på samling til Emiratene og Oman. Den omstridte Vålerenga-spilleren la ikke skjul på at han var trøtt - hvem er ikke det når vekkerklokka ringer klokken halv fem om morgenen og første fly skal nås? Men sliten, nei, det ville han ikke ha på seg.

- Det er alltid godt å reise bort. Men bråket har ikke preget meg, for å si det sånn, sier Kah til Dagbladet.

Først ville han ikke snakke i det hele tatt om noe som hadde med Vålerenga-kontrakt eller munnhoggeriet mellom agenten hans, Gunnar Martin Kjenner, og Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Snakk heller med ham, sa Pa og pekte mot lagkameraten, David Hanssen, som er med i A-landslagstroppen for første gang.

- Det er han som skal spille. Jeg skal bare sy puter som jeg kan sitte på på benken, jeg, sa han selvironisk.

Ingen munnkurv

- Har du fått munnkurv?

- Nei, det er ikke det at jeg ikke vil si noe. Jeg vil bare spille fotball, jeg, sier Kah - fortsatt like lite pratelysten.

Men etter noen timers hvile på flyplassen i Frankfurt var 22-åringen fra Tøyen i Oslo i bedre snakkehumør.

Kah, som har kontrakt med Vålerenga ut 2003-sesongen, angrer ikke på at han sa nei til å skrive under en ny kontrakt med klubben i hans hjerte. Det til tross for sirkuset som har oppstått i ettertid: Han ble benket av Rekdal under forrige helgs treningskamp mot Lillestrøm. Deretter tok Rekdal verbalt strupetak på agent Kjenner og hans virksomhet.

- Jeg synes synd på Pa som har ham som agent. Stakkars gutt, jeg er sjokkert over Kjenner, sa Rekdal til Dagbladet i går.

- Bare så det er sagt: Det var jeg som gikk til agenten min for å si fra om mitt valg, Og det er en beslutning jeg står ved. Nå har jeg en gyllen sjanse til å prøve meg i en større klubb. Og ikke minst har jeg nå anledning til å påvirke min egen fotballkarriere.

- Kjetil Rekdal mener det er Kjenner som har frarådet deg til å ikke skrive under en ny kontrakt for Vålerenga?

- Ja vel. Det får han bare påstå, sier Pa mens han heiser skuldrene.

- Men kan du forstå Rekdals frustrasjon?

Pa-Modou Kah blir stille. Lenge. Og så kommer det:

- Hva om noen kan forstå meg?

- Kjetil Rekdal er trener og tenker bare det beste for klubben og laget. Det er bra. Jeg tenker selvfølgelig også på laget mitt. Men samtidig må jeg tenke på meg selv og min egen utvikling som fotballspiller, legger han til.

- Unner VIF suksess

Han står også ved at det aldri kommer på tale å spille i noen annen skandinavisk klubb enn Vålerenga.

- Jeg har opplevd mye fint med Vålerenga og unner dem all den suksess de kan få. Jeg håper det ordner seg for alle parter.

- Rekdal er sikker på at du kommer til å bli Bosman-spiller etter denne sesongen?

- Det får vi nå se på.

- Har det meldt seg noen interesse fra andre klubber?

- Jeg vet ikke. De får komme når de har noe konkret å tilby, sier supertalentet som har vært på treningsleir hos Manchester United og som også har blitt snust på av den spanske toppklubben Real Madrid.

PÅ TUR: - Det er alltid godt å reise bort. Men bråket har ikke preget meg, for å si det sånn, sier Kah til Dagbladet på flyplassen i Frankfurt.