Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kah overrasket av Hareide

- Har følt meg glemt.

(Dagbladet.no): Åge Hareide varslet at han ikke hadde noen overraskelser i troppen som skal spille treningskamp borte mot Wales onsdag neste uke. Men han klarte i alle fall å overraske en av sine utvalgte: Pa-Modou Kah. 


Roda-stopperen hadde ikke fått nyheten før Dagbladet ringte ham og fortalte at han var tatt ut. Han visste ikke engang at Norge skulle møte Wales.

Det er gått nesten to år siden Kah fikk en sjelden sjanse for landslaget mot Senegal. Siden har han ikke fått vise seg med flagget på brystet. Og han har ikke pratet med Hareide før dagens uttak.- Nei, jeg har ikke snakket med ham. Men det var kjempehyggelig å bli tatt ut, sier Kah til Dagbladet.no.

Har vært skuffet

Han innrømmer å ha vært skuffet over at det har blitt så få sjanser på landslaget.

- Jeg har følt meg litt glemt, sier Nederland-proffen.

Men denne gangen håper han det blir mer enn en snarvisitt innom laget.

- Jeg håper å få flere muligheter. Ikke bare én kamp som i Senegal, for så ikke å høre noe på flere måneder, sier Kah.

PA-DANS: Pa-Modou Kah var med landslaget til Singapore i januar 2004, og fikk ansvaret for oppvarmingen på trening. Det ble et vakkert syn. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix
PA-DANS: Pa-Modou Kah var med landslaget til Singapore i januar 2004, og fikk ansvaret for oppvarmingen på trening. Det ble et vakkert syn. Foto: Bjørn Sigurdsøn, Scanpix Vis mer

Vil spille når det gjelder

Den tidligere Skeid-, Vålerenga- og AIK-spilleren har lyst til å vise at han duger, og vil så gjerne gi noe for gamlelandet igjen.

- Jeg ønsker å spille kamper som betyr noe. Ikke bare for meg selv, men for nasjonen. Jeg vil være med når det gjelder som mest. Det betyr også når VM-kvalifiseringen starter, sier Kah.

Og Kah mener han har noe å bidra med på landslaget.

- Alle spillere har sine kvaliteter som de tar med inn på et lag. Jeg har nok erfaring etter tre og et halvt år i nederlandsk liga, sier Kah.

Sterk en-mot-en

Hareide trekker fram nettopp den internasjonale erfaringen som et argument for Kah. Landslagssjefen får tilsendt Roda-kampene på DVD, og følger med.

- Han har prestert godt. Han har fysikk, tempo og er sterk en-mot-en, sier Hareide, som også skryter av anvendeligheten til Kah.

image: Kah overrasket av Hareide

Det Hareide er spent på, er om Kah fyller rollen i den stramt organiserte forsvarsfireren til Norge.

- Vi har en av de mest stødige bakre firerne i Europa. Vi slipper inn lite mål, og har nesten ikke fått målsjanser mot oss i åpent spill, sier Hareide.

Det er her han er usikker på om Kah, som er mer markeringsorientert og ballsøkende, vil skli inn i den stramme soneorganiseringen til landslaget.

Godt tidspunkt

Hareide lovet i dag mer eller mindre at han vil gi Kah minst en omgang mot Wales. For han vil at spillerne som spiller i utenlandske ligaer skal få vise seg fram nå.

- Det er et godt tidspunkt for utenlandsspillerne å vise seg fram. Det er nesten urettferdig å la hjemlige spillere prøve seg nå midt i oppkjøringen, sier Hareide.

Kah er ikke så opptatt av tidspunktet.

- Fotball handler om å få sjanser, og gripe dem. Det kan være et godt tidspunkt, men du kan mislykkes, eller det kan være et dårlig tidspunkt, men du tar vare på sjansen likevel, sier han.

Nå håper han Wales ikke blir hans siste sjanse.

ÅGES OVERRASKELSE: Før dagens landslagsuttak varslet Åge Hareide at han ikke ville overraske. Men Pa-Modou Kah ble i alle fall overrasket over at han var med i troppen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media