- Kahn er VMs beste spiller

Oliver Kahn er fotball-VMs beste spiller. Det mener den tyske keeperlegenden Sepp Maier.

- Dette er høydepunktet i Ollis karriere. Han er i ferd med å gjøre seg udødelig, sier verdensmesteren fra 1974 om sin etterfølger både i Tysklands og Bayern Münchens mål.

Kahn har sluppet inn bare ett mål på fem VM-kamper, Irlands utligning på overtid i den andre gruppekampen. I de tre siste kampene har han holdt buret rent, og i kvartfinalen mot USA berget han nesten egenhendig et skuffende tysk lag fra et sensasjonelt nederlag.

- Jeg tror ikke at noen tysk målvakt har vært så god i et VM, sier Maier, som selv voktet målet i tre VM-sluttspill.

Maier, som nå er tysk keepertrener, mener at Kahn er VMs beste spiller.

- Suverent best

- Det er egentlig avgjort, for ingen av de andre kandidatene er med lenger. Zinedine Zidane, Luis Figo og David Beckham er borte. Oliver Kahn er i mine øyne den suverent beste spilleren i VM. Den ne gang blir VM-kongen en keeper, sier han.

Kahn selv sier at han ikke lar rosen gå til hodet sitt.

- Jeg har vært høyt oppe og langt nede før. Jeg vet så altfor godt hvilke skjær som kan lure under vannflaten i neste kamp, sier han.

Men Maier mener at rammen rundt tirsdagens semifinale passer Kahn perfekt.

- Å ha 70.000 mennesker mot seg i Seoul, det får fram det beste i ham. Oliver Kahn trenger å være under press. Det er da han gjør sine beste kamper. Han er en vinnertype, sier han.

Frykter ham

- Motstandernes spisser frykter ham, det kan man se når de kommer mot ham, mener Maier, som likevel håper at Kahn ikke blir kampens store spiller en gang til.

- Det beste vil være at laget endelig gjør en god kamp igjen og gjør jobben for ham, sier han.

NTB

KEEPERLEGENDE: Det er ikke hvem som helst som uttaler seg om Oliver Kahns bragder i VM. Her mottar Sepp Maier VM-gullet sammen med Franz Beckenbauer.