Kahn får skylden

Tyske aviser ga Oliver Kahn store deler av skylden for at Tyskland ikke ble verdensmestere i fotball.

Den tyske stjernekeeperen ga en retur som førte til 1-0-målet i VM-finalen mot Brasil. Til tross for at han har hatt en fantastisk turnering før finalen, og blitt betraktet som Tysklands redningsmann, ble han behandlet hardt av pressen etter kampen mot Brasil.

- En feil er en for mye, skrev avisen Süddetsche Zeitung.

- Av alle mennesker Kahn, som sannsynligvis er historiens beste fotballkeeper, gjør denne vanlige feilen. Det var fotballens ironi som ødela denne nesten vidunderlige fotballfesten for Tyskland, skrev avisen videre.

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) la vekt på et skuffet tysk folk på sin førsteside, til tross for at Tyskland helt uventet kom så langt i VM. Avisen brukte også mye plass på Oliver Kahn og den skjebnesvangre keepertabben.

- Kahn åpnet dørene til Brasils femte VM-tittel, sto det.

På kommentarplass slo avisen fast at Tyskland hadde et bedre lag enn Brasil.

- Brasil er verdensmester - Tyskland har det beste laget i verden. Det høres ut som en motsigelse, men spørsmålet var hva som ville skje når to forskjellige fotballstormakter møttes i finalen. Tyskland ble slått av to Ronaldo-mål, skrev FAZ.

Storavisen Bild, som selger fire millioner utgaver hver dag, var også knallhard mot Oliver Kahn. På førstesiden av avisen var tittelen «Kahns tragiske feil».

- Fotballguden må være brasiliansk. Vi var så nære, skrev avisen.

(NTB)

KAHN IKKE GJØRE NOE NÅ: Oliver Kahn slapper av med en pils etter finalen mens tyske journalister gir ham skylda for tapet.