Kahnonflaks for Real Madrid

Takket være dommer Terje Hauge og keeper Oliver Kahn reiser Real Madrid hjem fra Tyskland med en halv seier i lomma.Vi fulgte Champions League direkte

Den norske dommeren lot feilaktig Roberto Carlos gå fri fra det røde kortet.

- Jeg mistet nok oversikten, innrømmer Terje Hauge.

Men stjernelaget fra den spanske hovedstaden fikk også hjelp fra tyskernes keeper Oliver Kahn - 2002-VMs beste spiller. Hans gedigne tabbe ga spanjolene poeng og mål på Olympiastadion i München i går kveld.

- Mistet oversikten

Tabbekvelden startet imidlertid med en feilaktig avgjørelse fra dommer Hauge.

Drøye kvarteret ut i andre omgang ble Roberto Carlos taklet av Martin Demichelis. En provosert Carlos slo hånda i ansiktet på argentineren. Terje Hauge svarte med å gi Demichelis gult kort, mens Carlos fikk gå fri. Hauge delte ut fem gule kort i løpet av kampen, men burde utvilsomt også tatt opp det røde. Nordmannen innser at han kan ha gjort en feil, men forsikrer at han fikk gode tilbakemeldinger fra begge garderobene etter kampen.

- Jeg så at nummer seks hos Bayern var i stor fart inn i duellen, og at det ble en hard takling. Jeg var litt for opptatt av nummer seks, og fikk ikke med meg Carlos slag. Jeg mistet oversikten. Jeg forstår at det kan bli reaksjoner av avgjørelsen min, sier Terje Hauge.

Mens Bayern München skapte den ene sjansen etter den andre og viste kvaliteter i alle ledd, slet de celebre gjestene fra Madrid med svakt duellspill, dårlige avslutninger og et hullete forsvar gjennom store deler av kampen. Det spanske stjernelaget, med en svært anonym kaptein Raul på banen, maktet heller ikke å skape mye foran mål. Da hjelper det lite med en og annen teknisk finesse fra storheter som Zinedine Zidane og Luis Figo.

- God keeper

- Vi spilte ikke bra, men noen ganger er fotballen slik. Man må fortsette å prøve helt til siste sekund, i håp om at de gjør en feil, sier Roberto Carlos.

Kvarteret før slutt sørget vertene, anført av Claudio Pizarro og Roy Makaay, for en etterlengtet og fortjent ledelse. Makaay headet ballen sikkert forbi hanskene til Real-keeper Iker Casillas, som hadde mer enn nok å gjøre i går.

Men ledelsen holdt ikke. Åtte minutter før slutt fyrte Carlos av et frispark som en klønete Oliver Kahn fomlet i mål.

- Jeg er veldig irritert, for vi kastet bort seieren. Vi hadde dem i kne, men vi lot dem reise seg, sier Pizarro, som ikke vil legge skylda på Kahn alene.

- Han er en god keeper. Vi gjør alle tabber, sier Pizarro.

Bayern-trener Ottmar Hitzfeld mener tyskerne bør være stolte av det de presterte mot spanjolene.

Etter første omgang burde vi ha ledet 3- 0, sier Hitzfeld, som har stor sympati med sin sisteskanse.

- Dette var bittert og bedrøvelig for Kahn.

FORTVILER: Oliver Kahn.
TABBE: Martin Demichelios ble slått ned av Roberto Carlos, uten at det fikk større konsekvenser for brasilianeren.
JUBEL: Roberto Carlos får klaps på skuldra av Figo.
KAHNONBLEMME: Bayern Munchens sisteskanse, Oliver Kahn, fomlet ballen i mål etter langskudd fra Roberto Carlos. Dermed ble det 1-1 mellom de to gigantene.