Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaisa Varis utestengt for livstid

Tatt for EPO to ganger.

Den finske skiskytteren Kaisa Varis (32) er utestengt for livstid av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Det skjedde i kveld, etter et møte i IBU-styret på Clarion Hoteli VM-byen Östersund

- Det var ingen vanskelig avgjørelse. Etter to så alvorlige brudd på reglene er det livstid som gjelder, sier den norske IBU-presidenten Anders Besseberg till det svenske nyhetsbyrået TT.

Besseberg sier til NTB at beslutningen var enstemmig.

- Både våre (IBUs) og WADAs (Det internasjonale antidopingbyrået) regelverk kvalifiserer for dette etter annen gangs overtredelse av reglene, uansett om det er skjedd i to forskjellige idretter, sa IBU-president Anders Besseberg til NTB i kveld.

Kaisa Varis som tidligere har avlagt positiv dopingprøve som langrennsløper, ble tatt for å ha brukt EPO i Oberhof 6. januar i år.

Både A- og B-prøven hennes var positiv, og Besseberg sa i dag  at det også er vedtatt at alle hennes resultater etter 6. januar blir strøket.

Flere ganger har skiskyttere klaget på manglende testing, og den svenske skiskytterlegen Klas Östberg mener enkelte nasjoner tar lett på oppgaven. Derfor vil han at WADA overtar all testing.

VANT V-CUPRENN, TESTET POSITIVT: Kaisa Varis bedyrer sin uskyld, men det hjelper ikke den finske skijenta. I dag ble hun utestengt på livstid. Foto: Scanpix/Afp
VANT V-CUPRENN, TESTET POSITIVT: Kaisa Varis bedyrer sin uskyld, men det hjelper ikke den finske skijenta. I dag ble hun utestengt på livstid. Foto: Scanpix/Afp Vis mer

- Jeg tror ikke alle nasjonale forbund i skiskytterforbundet helhjertet jager alle mistenkte dopingjuksere. Hvilke foreldre ønsker å ta sine barn på fersken? sier Östberg til TT.

Varis nekter for å ha dopet seg i januar, akkurat som da hun testet positivt i 2003.

(NTB/Dagbladet.no)

image: Kaisa Varis utestengt for livstid
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media