Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaiser Chiefs sponser Flo

- Dette var spesielt, sier Leeds-fan og bror Jostein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det engelske suksessbandet Kaiser Chiefs er kanskje mest kjent for sangen «Oh my God», men nå skal de også sponse den ferske Leeds-spissen Tore André Flo.

Under Flos hjemmedebut mot West Bromwich Albion på lørdag, dukket bandets logo opp ved siden av den norske spissens navn i kampprogrammet, skriver Yorkshire Evening Post.


- Dette har jeg ikke hørt om. Jeg har hørt om at spillere har sponsorer, men dette var jo litt spesielt, sier bror Jostein Flo til Dagbladet.no.

Bassisten ville støtte Leeds

Han har sjøl ikke hørt om bandet, men hans fascinasjon for Leeds United er faktisk noe av grunnen til at Kaiser Chiefs har bestemt seg for å sponse broren.


- Simon (Rix, bandets bassist, red. anm.) er en så stor fan av klubben at han ønsker å gjøre noe for oss. Så da han leste at Tores brødre er Leeds-supportere, bestemte han at bandet vil vise hvor glade de er for at han har kommet til Elland Road, sier en Leeds-talsmann, som setter stor pris på støtten.

De to brødrene Rix sikter til, er Jostein og Jarle Flo. Begge er ganske riktig Leeds-supportere på sin hals, en entusiasme de har arvet fra faren, opplyser Jostein.

Kaiser Chiefs\' sponsoravtale har varighet ut sesongen, og Leeds-talsmannen forteller at det var bassist Rix som kom med ideen om å sponse den norske veteranspissen.

FOTBALL_FANS: Kaiser Chiefs, her fotografert under fjorårets Brit Awards, er lidenskapelige fotballfans, og navnet deres stammer fra et sørafrikansk fotballag. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX
FOTBALL_FANS: Kaiser Chiefs, her fotografert under fjorårets Brit Awards, er lidenskapelige fotballfans, og navnet deres stammer fra et sørafrikansk fotballag. Foto: KIERAN DOHERTY/REUTERS/SCANPIX Vis mer

- Har alle forutsetninger for å lykkes

Også andre spillere i Leeds har personlige, om enn ikke like profilerte, sponsorer. David Healy sponses blant annet av en blomsterforhandler, mens keeper Neil Sullivan støttes av kjøkken-ventilasjonsselskapet Trivent.

Som takk for støtten er Kaiser Chiefs invitert til Leeds treningsfelt, Thorp Arch, neste måned. Men dette må de stå over, fordi de skal lansere sitt nye album, «Yours Truly, Angry Mob».

Bandmedlemmene er kjent som lidenskapelige fotballfans. Navnet deres stammer faktisk fra den sørafrikanske fotballklubben Kaiser Chiefs, Lucas Radebes arbeidsgiver før han ble hentet til Yorkshire.

Tore André Flo fikk lørdag en pangstart på karrieren i hardt prøvede Leeds da han scoret fire minutter ut i hjemmedebuten på Elland Road.

- I likhet med meg har Tore André faktisk scoret i alle debutene sine - det ligger i slekta. Mange stiller så klart spørsmålstegn med det han presterte i Vålerenga. Men hvis han blir akseptert av hjemmepublikummet, har han alle forutsetninger for å lykkes, tror storebror Jostein.

image: Kaiser Chiefs sponser Flo
SPONSES AV BAND: Tore André Flo, her i aksjon for sin tidligere klubb Vålerenga, sponses av det britiske storbandet Kaiser Chiefs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!