BER OM UNNSKYLDNING: Franz Beckenbauer ber England om unnskyldning for siste tids uttalelser. Her er han sammen med tyskernes midtbanestrateg Bastian Schweinsteiger, som står i fare for å miste morgendagens åttedelsfinale med skade.Foto: SCANPIX
BER OM UNNSKYLDNING: Franz Beckenbauer ber England om unnskyldning for siste tids uttalelser. Her er han sammen med tyskernes midtbanestrateg Bastian Schweinsteiger, som står i fare for å miste morgendagens åttedelsfinale med skade.Foto: SCANPIXVis mer

Kaiser Franz ber England om unnskyldning

- Men håper Tyskland vinner på straffer.

||| Åttedelfinaler direkte i VM-studio fra kl. 16.00.

(Dagbladet): Franz Beckenbauer gjorde ikke så mye annet galt enn å konstatere det åpenbare da han kritiserte det engelske landslaget etter en tam åpningsforestilling mot USA.

- Det jeg så av England mot USA hadde veldig lite med fotball å gjøre. For meg virket det som om England har gått tilbake til den fæle «kick and rush»-fotballen de spilte i gamle dager, skrev Beckenbauer i en gjestespalte i den sørafrikanske avisa The Times forrige uke.

«Der Kaisers» kritikk fikk ikke mindre tyngde av en enda tristere prestasjon mot Algerie, og selv om det var mange tegn til bedring i siste gruppekamp mot Slovenia, var fotballkeiseren fortsatt ikke skremt.

- Engelskmennene ser slitne ut - de er utbrente. Vi respekterer dem, men frykter dem absolutt ikke, ble Beckenbauer sitert på da det ble klart at England møter Tyskland i åttedelsfinalen i Bloemfontein på søndag.

- Fantastisk lag og trener
Slike kommentarer legger ikke akkurat noen demper på rivaliseringen mellom de to europeiske storhetene foran morgendagens møte. Likevel går mannen som trente Tyskland da de slo England ut i VM-semifinalen i 1990 på straffespark, ut og modererer siste tids uttalelser.

- Jeg ber om unnskyldning, fordi jeg liker England og jeg liker engelsk fotball. Kanskje var det fordi jeg var skuffet over Englands prestasjoner, og kanskje var jeg i dårlig humør, forklarer Beckenbauer til BBC.

- De har et fantastisk lag og en strålende trener - Fabio Capello er en av de mest erfarne trenerne - og etter de to første kampene var jeg veldig skuffet. Med andre ord ber jeg om unnskyldning og ser fram mot søndagens kamp. Jeg tror det kommer til å bli et veldig interessant oppgjør, utdyper han.

Humoristisk stikk
Likevel klarer ikke Beckenbauer å dy seg fra å komme med et humoristisk stikk mot engelskmennenes noe overdrevne frykt for at et gammelt spøkelse skal komme og hjemsøke dem på Free State Stadium på søndag; at kampen mot Tyskland skal gå til straffespark.

Tyskerne ødela drømmen om VM-finale i 1990 og drømmen om EM-finale på hjemmebane i 1996 etter straffekonkurranse.

- Jeg håper på spenning for supporternes skyld; uavgjort, ekstraomganger og så straffespark. Og da kommer Tyskland til å vinne. Beklager! sier Kaiser Franz med et spøkefullt glimt i øyet.

- Straffekonkurranser handler ikke om flaks. Det handler om trening. Jeg husker da vi slo dem ut i 1990. Etter gruppespillet trente vi på straffer etter hver eneste trening. Til slutt var spillerne så trygge at de ikke var i stand til å bomme, minnes Becekenbauer.