- PRIMITIVT: Franz Beckenbauer mener at England har tatt et langt steg bakover hva spillestil angår. Mot USA så «Der Kaiser» konturene av gammeldags «kick and rush-fotball» med lange oppspill mot storvokste Emile Heskey.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / HOANG DINH NAM
- PRIMITIVT: Franz Beckenbauer mener at England har tatt et langt steg bakover hva spillestil angår. Mot USA så «Der Kaiser» konturene av gammeldags «kick and rush-fotball» med lange oppspill mot storvokste Emile Heskey.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / HOANG DINH NAMVis mer

Kaiser Franz latterliggjør og slakter «primitivt» England

- Det de driver med har lite med fotball å gjøre.

||| (Dagbladet): Mens Tyskland sto for VMs flotteste oppvisning i angrepsfotball så langt i 4-0 seieren mot Australia på søndag, var det langt fra like vakkert å se England krige seg til 1-1 mot fotballillebror USA dagen i forveien.

En som ikke lar muligheten gå fra seg til å strø mer salt i det engelske stolthetssåret, er mannen som ses på som det fremste symbolet på den berømmelige tyske vinnerkulturen, Franz Beckenbauer.

«Der Kaiser» setter seg nemlig opp på sin høyeste hest når han slakter og latterliggjør den engelske VM-innsatsen i en gjesteopptreden som spaltist i den sørafrikanske avisa The Times, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Det jeg så av England mot USA hadde veldig lite med fotball å gjøre. For meg virket det som om England har gått tilbake til den fæle «kick and rush»-fotballen de spilte i gamle dager, skriver Beckenbauer.

- Straffes
Selv om ett av få gode argumenter for engelsk VM-suksess heter Fabio Capello, sår Beckenbauer, som selv har vunnet VM som både spiller og trener, tvil om italieneren er i stand til å utgjøre noen forskjell fra eller til.

- Jeg er langt fra sikker på at England-sjef Fabio Capello kan forandre på så mye, fortsetter den tyske fotballegenden.

Beckenbauer mener forklaringen er enkel, men vanskelig å gjøre noe med.

- England straffes for det faktum at det er veldig få engelske spillere i Premier League, siden klubbene bruker bedre utenlandske spillere fra resten av verden i stedet.

Friskmeldt Barry
Fredag får engelskmennene en ny sjanse til å overbevise Beckenbauer og andre skeptikere når de møter høyst overkommelige Algerie i sin andre kamp i gruppespillet - en kamp der viktige Gareth Barry trolig gjør sin gjeninntreden i landslaget.

Manchester City-strategen var en nøkkelspiller for Capello i kvalifiseringen, og tilfører midtbanen sårt tiltrengt balanse. Grepet med å la Steven Gerrard og Frank Lampard spille sammen sentralt, var nemlig ikke heldig mot USA.

- Ankelen har vært helt fin i 10 dager nå. Ei uke til med trening inn mot Algerie-kampen, og jeg burde være helt klar, sier Barry til BBC, og legger til at han mer enn gjerne også hadde spilt mot USA om han hadde fått muligheten.

- Om manageren hadde spurt meg om jeg var klar for å spille mot USA i helgen, hadde jeg trolig bitt hånda av ham for å komme med i førsteelleveren, sier han.

Én som derimot ikke er klar, er midtstopper Ledley King, som trolig må belage seg på tre uker på sidelinja med en lyskeskade han pådro seg mot USA. Det betyr i så fall at Spurs-kapteinen i beste fall kan rekke en eventuell kvartfinale.

BLÅSER I HORNET: Franz Beckenbauer (t.h.) er ikke nådig med engelsk fotball i en gjestespalte i den sørafrikanske avisa The Times-.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO POOL / MARKUS GILLIAR
BLÅSER I HORNET: Franz Beckenbauer (t.h.) er ikke nådig med engelsk fotball i en gjestespalte i den sørafrikanske avisa The Times-.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO POOL / MARKUS GILLIAR Vis mer