Kajsa legger opp på dagen

Svensk friidrett i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svensk friidrett er i sjokk etter dagens beskjed om at høydestjernen og et av de store OL-håpene i Beijing, Kajsa Bergqvist, legger opp.

- Jeg har ikke den motivasjonen som kreves for å fortsette. Nå ser jeg fram mot mitt nye liv, sier 31-åringen til den svenske avisen Expressen.se.

Hun giftet seg nyttårsaften med Måns Herngren.

En høydekarriere er over etter noen sesonger med mange skader og nedturer. Det var etter at hun ikke lyktes i VM i Osaka at beslutningen om å gi seg vokste fram.

- Jeg kjempet i 2007, men hadde ikke den motivasjonen som var nødvendig. Det var ikke like moro å trene lenger, men jeg håpet og trodde hele tiden at det skulle snu seg.

- Etter at jeg gikk over 2,02 meter i et stevne i Torino i fjor sommer, trodde jeg virkelig at omslaget var kommet, men det ble ikke slik.

- Derfor mener jeg det er et bra tidspunkt å gi seg nå, sier høydedronningen.

Hun har vunnet alt innen friidretten, bortsett fra OL-gull. Hun sier at hun kan leve godt uten akkurat den medaljen, for det er blitt så mange andre store triumfer.

- Det aller beste minnet jeg har er VM-gullet fra Helsingfors i 2005, sier Bergqvist som nå flytter hjem til Sverige igjen etter noen år i Monaco.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer