Kaká fulgte hjertet - ikke lommeboka

Rørt av barnetegninger og støtte.

|||(Dagbladet.no): I går ble det satt punktum for det som kunne blitt fotballhistoriens dyreste overgang med gedigen margin: Milliardbudet fra Manchester City på Kaká ville smadret Zinedine Zidanes overgangsrekord.

Men brasilianeren valgte altså å bli i AC Milan.

- Jeg har det utmerket på et sted det hvor alle er glad i meg, og jeg er veldig glad for å bli værende. Jeg har lyttet til hjertet slik mange anbefalte meg å gjøre, sier Kaká til italiensk TV ifølge Soccernet.

Pengene avgjorde ikke
Han sier avgjørelsen ikke hadde noe med økonomi å gjøre. For City-sjeikene kunne sikkert ristet fram enda feitere lønn enn brasilianeren allerede får. Men en million fra eller til er ikke det som skal til for å overbevise Kaká.

- Jeg har aldri bedt om en lønnsøkning, og jeg vil aldri gjøre det. Milan har alltid vært greie mot meg og økt lønna mi når de har følt at det var rettferdig. Det må jeg bare takke dem for.

Den sterkt religiøse Kaká snakker varmt om støtten han har fått fra menneskene rundt seg. En støtte som nok har vært med å gjøre valget om å bli værende enklere.

- Jeg har fått tegninger fra barn som forsøkte å overbevise meg om å bli. Det var nydelig. Jeg husker da jeg forlot Sao Paolo at noen fans protesterte mot meg, her har alle stått ved min side i stedet.

Støtte fra lagkameratene
En superstjerne som Kaká vil alltid være omgitt av spekulasjoner når overgangsvinduet er åpent. Men aldri før har Milan vært villig til å gi slipp på ham.

- Milan har aldri vurdert noe bud på meg tidligere. Denne gangen var det annerledes, og jeg måtte tenke på det, men så valgte jeg å bli. Lagkameratene mine var utrolige. Alle forsøkte å fortelle meg noe og å være der for meg i denne tida, sier Kaká.

Han snakker nesten som om han har mistet noen i nærmeste familie. Men det er altså ikke mer dramatisk enn at han har hatt et tilbud om å bli Manchester City-spiller.

- Jeg har ikke vært Manchester City-spiller, ikke engang i ett minutt, understreker Kaká dersom noen skulle være i tvil.