Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kaká klar for Real Madrid

Går fra AC Milan i en av historiens dyreste overganger.

KLAR FOR REAL MADRID: Den brasilianske fotballspilleren Kaká er fornøyd under pressekonferansen der han snakker om sin overgang til Real Madrid, som er blitt en av tidenes dyreste.  Foto: AP/SCANPIX
KLAR FOR REAL MADRID: Den brasilianske fotballspilleren Kaká er fornøyd under pressekonferansen der han snakker om sin overgang til Real Madrid, som er blitt en av tidenes dyreste. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Den brasilianske fotballspilleren Kaká er klar for Real Madrid etter at klubben har blitt enige om en overgang fra AC Milan, skriver Real Madrid på sine hjemmesider.

Kaká ble nøye testet av en Real-lege i dag, med en brasiliansk landslagslege tilstede, og ifølge klubben er alle testene godkjent.

Ifølge klubben har Kaká signert en seksårskontrakt.

Italienske Sky skriver at overgangen er verdt 64,5 millioner euro. På forhånd var det anslått en pris på rundt 65 millioner euro, og prisen ligger dermed trolig nær 580 millioner norske kroner.

Dette gjør overgangen til en av de dyreste i historien, trolig bare slått av Zinedine Zidanes overgang fra Juventus til Real Madrid i 2001.

Avtalen innebærer en årslønn for Kaká på 9 millioner euro, eller rundt 80 millioner kroner, skriver Sky. Ingen av klubbene har bekreftet de økonomiske detaljene i overgangen.

Tror på offensivt lag
- Kaká er en av spillerne som alle lag gjerne vil ha, og Madrid har muligheten til å få ham, sa Reals klubbpresident Florentino Perez til Radiostasjoenn Onda Cero rett før signeringen ble annonsert, ifølge nyhetsbyrået AP.

Kaká blir nå den første store signeringen for den nye klubbpresidenten, som trolig vil forsøke å hente flere toppspillere til Real Madrid. Han har ikke lagt skjul på at Kaká er et av navnene han har hatt lyst til å knytte til laget, og har også uttrykt interesse for Manchester United-stjernen Christiano Ronaldo og Bayern Münchens Frank Ribery.

På en pressekonferanse i Recife i Brasil, der Kaká befinner seg sammen med det brasilianske landslaget, ga den nye Real Madrid-spilleren uttrykk for at han liker Perez' strategi.

- Han forsøker å kjøpe andre spillere, og jeg tror han kan lage et veldig offensivt lag. Det ligger bak at jeg bestemte meg for å gå til dette laget, sier Kaká.

Nå ønsker han at Real skal ta over for Barcelona som det største laget i spansk fotball.

- Jeg håper at Barcelonas dominans tar slutt, og at Real Madrid vinner de neste titlene, sier han.

Milan takker
AC Milan har hatt store økonomiske problemer, og i forrige uke sa klubbpresident og Italias statsminister Silvio Berlusconi at klubben ikke hadde råd til å beholde stjernen. Spilleren selv har sagt at han trives i klubben, men budet ble så stort at Milan ikke kunne takke nei.

Kaká kom fra Sao Paulo til Milan i 2003. Han scoret 10 mål i debutsesongen for Milan, da klubben vant Serie A, og han har blant annet også vært med på å vinne Champions League i 2007.

I en uttalelse på sin hjemmeside takker klubben Kaká for hans innsats for klubben, og sier at det vil bli svært vanskelig å fylle tomrommet etter spilleren.

MEDISINSKE TESTER I BRASIL: Kaká har vært i medisinske tester i Recife i Brasil mandag. Foto:AP/SCANPIX
MEDISINSKE TESTER I BRASIL: Kaká har vært i medisinske tester i Recife i Brasil mandag. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

- AC Milan takker mannen og den store mesteren Kaká for hans avgjørende bidrag til mange seire som er oppnådd i løpet av de seks årene han har vært her, skriver klubben, som beskriver spilleren som et lysende eksempel på profesjonalitet og engasjement.

Den brasilianske stjernen, som ble kåret til årets spiller av FIFA i 2007, sa tidligere i år nei til et rekordstort bud fra Manchester City på rundt en milliard kroner. Det har tidligere også vært spekulasjoner rund en overgang til Chelsea for 27-åringen.

- Nå er såpeoperaen over, kommenterte Kaká selv på pressekonferansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling