Kaka legger opp

Kaká legger opp

Spillerkarrieren til Kaká (35) er over. Den bekreftet den tidligere Milan-stjernen til brasiliansk TV søndag.

LEGGER OPP: Brasilianske Kaká. Foto: AP Photo/John Raoux
LEGGER OPP: Brasilianske Kaká. Foto: AP Photo/John Raoux Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kaká var en del av det brasilianske laget som vant VM i 2002. I klubbfotballen oppnådde han størst suksess i Milan. Han vant både Serie A og mesterligaen med italienerne.

I 2007 ble Kaká kåret til vinner av den prestisjetunge Ballon d'Or (Gullballen). Siden har kun Cristiano Ronaldo og Lionel Messi delt på prisen.

– Jeg skal fortsette innen fotballen og gå over i en annen rolle, men jeg skal ikke lenger være en profesjonell spiller, sier Kaká til den brasilianske TV-kanalen Globo.

35-åringen ser for seg å gå over i en sportsdirektørrolle.

– Jeg vil gjerne ta del i en klubb som manager eller direktør. En rolle mellom det som skjer på banen og klubbledelsen.

Kaká sier han nylig fikk en henvendelse fra Milan om en jobb i gamleklubben. Det kommer ikke fram om det vil bli en realitet.

I 2009 ble Kaká hentet til Real Madrid for rundt 570 millioner kroner. Den gang var det blant de aller dyreste overgangene i historien. Brasilianeren ble ingen suksess i den spanske storklubben, og fire år senere returnerte han til Milan.

Heller ikke i kjente omgivelser fikk han fart på karrieren igjen. Fra 2014 og fram til i år spilte han MLS-fotball i Orlando City.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer