VRAKET CITY: Real Madrid-stjernen Kaka valgte å si nei til City i 2009, men tror klubben kan friste andre storspillere. Foto: REUTERS/Sergio Perez
VRAKET CITY: Real Madrid-stjernen Kaka valgte å si nei til City i 2009, men tror klubben kan friste andre storspillere. Foto: REUTERS/Sergio PerezVis mer

Kaka tror City blir en superklubb

Bare Spurs slås i kveld.

||| • Fotballstudio kl. 21: Følg og diskuter City - Spurs

(Dagbladet): Manchester City gikk på trynet da de prøvde å hente Kaka fra Milan for 16 måneder siden.

Overgangsfarsen endte med at Brasil-stjernen ble hyllet av Milan-fansen, mens City-direktør Garry Cook slaktet den italienske klubben  og Kakas far.

Nå snakker Kaka om klubben han ikke ville til i januar 2009, og han ser for seg en stor framtid for Manchesters lyseblå.

Starten på ferden
Men bare hvis de kaprer 4. plassen og kvalifiserer seg til Champions League. Kaka tror City klarer det i kveld.

- Kampen mellom City og Spurs er mye viktigere enn tre poeng. Hvis City vinner den så kan de starte ferden mot å bli en superklubb, sier Kaka ifølge Daily Express.

Brasil-playmakeren er sikker på at Europas ypperste klubbturnering er inngangsdøren til bedre spillere.

- De kan bygge sin egen historie. Med pengene de har kan de skape et superlag veldig fort. I et VM-år blir det store prislapper på spillere som har en god turnering. City er ett av få lag som har råd til å betale ville priser, sier Kaka.

BLE ET EKSTRA HALVÅR: Slik fortalte Kaka fansen at han ble i AC Milan i januar 2009. Han ble solgt sommeren etter. Foto: AP/Luca Bruno
BLE ET EKSTRA HALVÅR: Slik fortalte Kaka fansen at han ble i AC Milan i januar 2009. Han ble solgt sommeren etter. Foto: AP/Luca Bruno Vis mer

Om sitt eget avslag til City sier 28-åringen at han Milan ikke ønsket å selge ham, før budet fra Real Madrid kom i fjor sommer. Dessuten ville ikke Kaka til et lag som ikke er i Champions League, uansett lønnspakke.

Best om tre år
- De fleste spillere tenker sånn, og det er derfor City må klare 4. plassen. Hvis de klarer det kan de bli et av Europas beste lag i løpet av tre år, med kjøpekraften de har, sier Kaka.

Kaka anbefaler City å investere i forsvaret framover, men tror Fernando Torres er en spiller som ville vært et godt kjøp. Han tror også stjerner som Gigi Buffon og Maicon vil bli fristet til å komme til Eastlands, hvis Champions League-hymnen er planlagt avspilt på Eastlands til høsten.

- Hele Europa vil legge merke til dette, sier Kaka.

STJERNEJAKT: City-direktør Garry Cook (t.h) var irritert da Kaka-handelen gikk i vasken. Foto: AFP/ANDREW YATES
STJERNEJAKT: City-direktør Garry Cook (t.h) var irritert da Kaka-handelen gikk i vasken. Foto: AFP/ANDREW YATES Vis mer