Kaland curlet inn kampens eneste scoring

Ble matchvinner mot Lillestrøm.

• Hønefoss-Lillestrøm 1-0 (0-0)

(Dagbladet): En herlig curler fra Mats André Kaland var nok til å sikre tre poeng for hjemmelaget Hønefoss mot Lillestrøm. For da Kaland mottok ballen etter en frekk hælsparkpasning fra Riku Riski, skrudde Hønefoss-spilleren ballen opp i motsatt kryss.

Det ble kampens eneste scoring, og dermed ble alle tre poengene værende igjen i Hønefoss mens Lillestrøm må dra slukøret hjem.

- Det er en jevn kamp der vi hadde litt mer banespill. Vi taper en jevn kamp, sier Lillestrøm-trener Magnus Haglund til C More etter kampen.

- Det var utrolig deilig å vinne, men vi burde punktert kampen, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til C More.

For etter en tam førsteomgang, åpnet det seg helt opp i den andre omgangen mellom Hønefoss og Lillestrøm.

Etter scoringen i det 50. minutt, sendte Mikkel Vendelbo avgårde en suser mot LSK-buret, men keeper Jacob Faye Lund var med på notene.

Deretter var det Marius Høibråten og Lillestrøm som hadde en gedigen sjanse. Et frispark fra langt bak i banen ble stusset videre, og på volley klinket stopperen ballen i stanga. Steve Clark kunne bare stå og se på at det dirret i treverket rundt han, men til Høibråtens fortvilelse gikk ballen i stanga og ut.

Så var det Hønefoss til å få en ny stor sjanse, og at Vendelbo ikke denne gangen klarte å score, er nesten ikke til å forstå.

Kenneth Di Vita Jensen snappet opp en forferdelig tilbakepasning fra Anders Østli. Han la ballen tilbake til Riski, som serverte Vendelbo på blank kasse. Med litt press fra Erik Mjelde dunket Vendelbo ballen alt han kunne mot mål, men ballen traff tverrligger, ned og ut.

Etter det var det Lillestrøm som presset på for scoring, men det ville seg ikke for det rødkledde bortelaget. Dermed fortsetter deres helsvarte mai-måned.

På fem Tippeliga-kamper har laget kun fått med seg to poeng, hjemme mot Sogndal og Sandnes Ulf, og blant annet tapte de hele 7-1 for Aalesund.

Hønefoss kan på sin side se tilbake på en god mai-måned, og laget beseiret Vålerenga på Ullevaal samtidig som de tok poeng både mot Viking og Tromsø. De har nå 13 poeng på 11 kamper totalt i årets Tippeliga.

MATCHVINNER: Aleksander Solli (f.v.), Mats André Kaland, Helge Haugen og Pål Erik Ulvestad jubler etter Kalands scoring under kampen mellom Hønefoss og Lillestrøm på AKA arena. Det ble kampens eneste scoring. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
MATCHVINNER: Aleksander Solli (f.v.), Mats André Kaland, Helge Haugen og Pål Erik Ulvestad jubler etter Kalands scoring under kampen mellom Hønefoss og Lillestrøm på AKA arena. Det ble kampens eneste scoring. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer