Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalas-seier til Dordi

Sterkt curling-spill mot Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sverige har et svært merittert curling-lag, og skip Annette Nordbergs lag  er regjerende EM-mestre. Norge haddee til alt overmål dårlig statistikk mot dette laget. Før dagens match hadde Dordis jenter kun vunnet seks av de siste tjue, men det var lite som minnet om det styrkeforholdet i dag.

Nordmennene gikk respektløst til verks. Etter at svenskene tok poeng i første runde svarte skip Norby med to stener i neste, og derfra holdt Norge ledelsen til slutt.

Store feil

Begge lag gjorde tildels store feil i matchen, men Norge hadde flaks og spilte godt taktisk. Hele veien nektet de svenskene inngang i spillet.

Og da Dordi Nordby satte siste sten i niende runde ble det klart at svenskene kom til å få store problemer.

Kontrollerte inn

En perfekt plassert slagsten renset svenskenes gule ut av boet og ga Norge 6-3, og da var det bare snakk om å kontrollere inn.

Da Norge satte matchsten sikret de seg ytterligere fire poeng. Resultatet er noe flatterende, men allikevel viser Norge seg som en klar medaljekandidat i kvinnenes curling.

Klokka 19.00 møter Norge Sveits.Dagbladet.no fulgte curlingen direkte:

Curling, kvinner, Pinerolo Palaghiaccio

Norge-Sverige 6-3

11.45 JADA! Norge knaller til med en knock og sikrer seg likegodt fire poeng i siste runde. 10-3!

11.44 Norge spiller overbevisende nå. har to bestestener, og nå har Norge matchsten.

11.42 Sverige setter en sten inn på firefoten, men klarer ikke å trekke den inn bak cornerguarden, og Norge knocker enkelt med en chap.

11.40 Norge klarer stort sett det de håper på, men svenskene har en cornerguard liggende. Svenskene forsøker å sette en ny cornerguard, men stenen glir inn i boet. Ikke godt spill fra svenskene, og Marianne Rørvik knocker, men blir selv liggende på tolvfoten.

11.38 Norge setter sin førstesten rett gjennom boet. Er ikke interessert i å legge noe inn i boet, og vil konsentrere seg på forsvar nå, og vil bare sette slagstener siste runde.

11.36 Norge setter siste sten i niende runde. Det er en fantastisk prestasjon av Dordi, som sikrer to poeng foran siste omgang. 6-3, og svenskene har store problemer.

11.09 Norge gjør flere feil på rad i åttende runde, og Sverige fyller boet. To guarder beskytter en tett svensk linje. Men Norge har sistesten. Den hjelper derimot ikke, og Sverige tar inn et nytt poeng. 4-3 nå.

11.08 Skip Nordberg klarer å ta tilbake et nytt poeng. 4-2.

10.44 Sverige presses til store feil nå. Skip Nordberg klager på at hennes steiner curler mer enn lagvenninnenes. Uansett stjeler Norge et nytt poeng i en omgang der Sverige setter siste sten. 4-1.

10.20 Norge stjeler ett poeng, men det må måling til for å fastslå om de kanskje har fått ett poeng til. 3-1.

10.02 Men Norge slår tilbake i fjerderunden. Det så lenge stygt ut, men to gode stener på slutten gir Norge to poeng. 2-1.

09.59 Presisjonsraten sier det meste om styrkeforholdet mellom skipene akkurat nå. Nordberg 79%, Nordby 50%.

09.51 Svenskene storspiller nå. Etter tre stener i tredje omgang har de alle inne i boet, og alle er poenggivende. Det svikter litt for Marianne Rørvik. Svenskene har nå fire stener inne i boet, men Norge har sistesten.

09.42 Norge har sistesten, men nest siste sten bommer for nordmennene. - Litt klønete, medgir Nordby, som må se at svenskene får et overtak. Sverige legger en god guard på siste for å sikre sin bestesten, og Norge må trekke rundt på andre siden for å få poeng. Men nordmenne prøver seg på en "sirkussten" som skal knocke en norsk cornersten inn i boet mot den svenske bestestenen, men mislykkes. 0-1.

09.34 Norge har et visst overtak i andre runde. Svenskene har satt tre frontsten mot Norges guard, men Norge har trukket en sten inn i boet og har poeng akkurat nå. Men svenskene svarer. Knocker den norske guarden inn i sin ene frontsten, som deretter slår ut Norges sten på firefoten.

09.05 Kampen er i gang. Sverige er store favoritter i dette oppgjøret. Før dagens match har svenskene vunnet 14 av de siste 20 oppgjørene. Forsiktig start på matchen, og ingen av lagene har satt guard. Mye knocking nå, og ingen poengstener. 0-0

(Dagbladet.no): Etter en svak start i gårsdagens match mot USA slo skip Dordi Nordby kraftig tilbake med spill fra en annen planet.

Amerikanernes skip Cassie Johnson ble måpende vitne til at Norge satte sten på sten, og de siste rundene tilhørte de erfarne nordmennene.

Da Johnson midt i siste runde så seg nødt til å kaste inn håndkleet var stillingen 10-6 i Norges favør, da hadde USA bare tatt to poeng på seks runder.

I dag må det norske laget på ny prestere om de vil sikre seg edelt metall i OL. Også Sverige vant sin første match i går mot Canada, og kommer til å bli vanskelige for Norge. Skip Annette Nordberg hadde en fremragende presisjon i gårsdagens oppgjør og satte 90 % av stenene.

ERFAREN: Dordi Nordby er Norges skip.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!