Kalasseirer for Storhamar og Sparta

Åpnet sluttspillet med 9-1 og 8-0.

KNUSTE RIVALEN: Storhamar åpnet sluttspillserien mot Lillehammer med å vinne 9-1 mot mjøsrivalen.Foto: Aleksander Andersen / Scanpix
KNUSTE RIVALEN: Storhamar åpnet sluttspillserien mot Lillehammer med å vinne 9-1 mot mjøsrivalen.Foto: Aleksander Andersen / ScanpixVis mer

Storhamar slo erkerival Lillehammer 9-1, mens Sparta Sarpsborg knuste Rosenborg 8-0 da de første NM-kvartfinalene i ishockey ble spilt onsdag.

Mest spenning er det kanskje knyttet til mjøsderbyene mellom Storhamar og Lillehammer. NM-kvartfinalene spilles best av sju kamper, og det er ventet flere tette og knallharde oppgjør mellom «naboene».

Tett ble det derimot ikke da den første kvartfinalen fant sted i Hamar OL-Amfi. Drøye ti minutter var gått da Christan Larivée sendte vertene i føringen, og to scoringer til av Mats Larsen Mostue og Joakim Jensen sørget for 3-0-ledelse etter første periode.

Storhamar ga seg ikke med det, men fortsatte i stedet å spille fletta av stakkars Lillehammer. Tre scoringer også i annen periode ordnet 6-0 før de siste 20 minuttene, og kampen var i realiteten over.

I den siste perioden fikk Lillehammer et trøstemål ved Vegard Spets, men Storhamar ga seg ikke før måltavla viste 9-1 og har dermed fått en knallstart på årets ishockeysluttspill.

Forventet Sparta-seier Det har også Sparta Sarpsborg, som ikke ga Rosenborg noe gratis da trønderne gjestet Østfold onsdag. Etter 1-0 i første periode, klinte gullfavorittene inn hele fem pucker back Rosenborg-keeper Andreas Mundal Micka i den andre.

To scoringer ble det også for vertene i siste periode, og Rosenborg måtte vende hjem med et flaut 0-8-tap i den første av minst fire kvartfinaler.

Like mange mål ble det ikke da serietoer Stavanger tok imot Frisk Asker. Vertene tok ledelsen ved Marius Trygg etter 4.27, men deretter fulgte en lang periode uten nettsus.

Frisk Askers Mikael Dokken utlignet etter en halvtimes spill og øynet håpet om en sterk borteseier. Den drømmen brast imidlertid da Martin Strandfeldt avgjorde med sin 2-1-scoring midtveis i den tredje perioden.

Jevnt nabooppgjør Verken Vålerenga eller Lørenskog har lyst til å tape NM-duellen mellom lagene, og de fulgte hverandre som hund og katt i Jordal Amfi onsdag kveld.

Steffen Thoresen ga hjemmejubel med 1-0 etter 12.28, men tre kjappe scoringer av gjestene i annen periode gjorde Vålerenga-fansen nervøse.

Men i den tredje perioden klarte Vålerenga å utligne til 3-3, og kampen gikk til forlengning. De første 20 forlengningsminuttene endte målløse, men etter 84 spilte minutter fikk veteranen Lars Erik Lund lurt inn 4-3 og sikret første stikk til Vålerenga.

(NTB)