Manchester United

Kalddusj for United og Solskjær

Skader på nøkkelspillere og et brent straffespark gjorde at lørdag ble helsvart for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær (48)

MÅTTE AV: Harry Maguire måtte forlate Old Trafford-matta med skade. Foto: AP Photo/Jon Super

MÅTTE AV: Harry Maguire måtte forlate Old Trafford-matta med skade. Foto: AP Photo/Jon Super

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 0-1

Det ble en skuffende formiddag for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær, da Aston Villa vant 1-0 på Old Trafford lørdag.

Begge lag hadde flere muligheter til å finne veien til nettmaskene, men verken Mason Greenwood eller Ollie Watkins maktet å omsette de enorme mulighetene de fikk.

Det gjorde likevel forsvarer Kortney Hause, like før full tid, da han ruvet høyest i luftrommet, og stanget inn 1-0 for gjestene.

- For et øyeblikk for Kourtney Hause! Han spiller fordi Tuanzebe ikke kan det. Det er en glimrende heading, sa TV 2-kommentator Espen Ween i det Villa kunne juble for scoring.

Han trodde lenge han hadde vunnet kampen for Villa, men på overtid ble det idømt et straffespark etter en situasjon inne i boksen, der blant andre Edinson Cavani var involvert.

Bruno Fernandes steg fram, og i duellen med Emiliano Martínez banket han ballen over mål. Dermed kunne Aston Villa strekke armene i været, og feire seier på Old Trafford.

Etter kampen er det flere som kritiserer Solskjær og United for deres prestasjon på eget gress.

- Dette er det tredje tapet på de fire siste kampene. Det er ikke i nærheten av godt nok, skriver den veldig anerkjente Manchester United-journalisten Andy Mitten.

En annen som reagerte var V Sport-ekspert Jan Åge Fjørtoft.

- United taper 0-1 hjemme mot Aston Villa. Det blir noen tøffe dager for Solskjær, skriver Fjørtoft på Twitter.

En som skjønte lite av prioriteringen på straffesparket i overtida er TV 2-profil Marius Skjelbæk.

- Men å skyte straffe med Ronaldo bak deg? Dømt til å gå i dass, da, skriver Skjelbæk på Twitter.

Til BBC etter kampen mente Ole Gunnar Solskjær at scoringen til Villa aldri skulle ha stått.

- Jeg er skuffa, fordi målet er offside. Det er uheldig at vi får den avgjørelsen mot oss, sa Solskjær.

Bildene viste nemlig at Olle Watkins forstyrret David de Gea inne i målgården. Dermed kunne det nok ha blitt blåst for en offside.

Med tre tap på de siste fire innrømmet Solskjær at utviklingen på ingen måte ser bra ut.

- Når du taper så er det selvfølgelig grunn til bekymring, sa Solskjær.

AVGJØRELSEN: Kourtney Hause stanget inn seiersmålet for Aston Villa. Foto: REUTERS/Phil Noble
AVGJØRELSEN: Kourtney Hause stanget inn seiersmålet for Aston Villa. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Eventyrlig sjanse

De første ti minuttene handlet i stor grad om hjemmelaget, som la et voldsomt trykk på Aston Villa. Likevel fikk ikke Solskjærs mannskap spilt seg til de største sjansene innledningsvis.

Kampens første sjanse kom i det 16. minutt da Matty Cash ble spilt fri av John McGinn, og spilte fri Matt Targett på bakerste stolpe.

På sensasjonelt vis maktet vingbacken å banke ballen over mål fra nært hold.

Like etter var det Mason Greenwood som fikk muligheten da han danset seg vei gjennom Aston Villa-forsvaret. Unggutten fikk avfyrt skudd, men Emiliano Martínez hadde god kontroll.

Villa fortsatte å legge press, og da Danny Ings fikk presset Harry Maguire til en feil etter halvspilt første omgang, så kunne Ollie Watkins avslutte fra nært hold.

Manchester United's Luke Shaw is injured during the English Premier League soccer match between Manchester United and Aston Villa at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept 25, 2021. (AP Photo/Jon Super)
Manchester United's Luke Shaw is injured during the English Premier League soccer match between Manchester United and Aston Villa at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept 25, 2021. (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Kun en god reaksjonsredning fra United-keeper De Gea stoppet Aston Villa fra å ta ledelsen.

Luke Shaw så ut til å slite i store deler av den første omgangen for United, og i det 34. minutt var det over for stjernen. Han ble byttet ut til fordel for portugisiske Diogo Dalot.

Villa fortsatte å spille seg til gode sjanser. Like før pause vant de en corner som Ezri Konsa steg høyest på. Dessverre for hylla suste hodestøtet godt over mål.

Like før pause fikk også United muligheten på en dødball. Fernandes' fantastiske innlegg fant pannebrasken til Harry Maguire. Mellom stengene fikk Martínez klasket ballen unna fra United-kapteinen.

Begge lagene nærmest seg scoring på slutten av omgangen, men det ville seg ikke. Dermed gikk lagene målløse til pause på Old Trafford.

Kapteinen må av

Manchester United slet med å spille seg til kvalifiserte sjanser, men Paul Pogba fikk muligheten til å teste skuddfoten fra distanse. Dessverre suste forsøket over mål.

United forsøkte ved flere anledninger å spille seg forbi det tette og kompakte Villa-forsvaret, og midtveis i omgangen maktet de endelig å spille fri Greenwood på løp.

Dessverre for United, så var Martínez kjapt nede på avslutningen fra den unge engelskmannen også denne gangen.

KJEMPEBOM: Bruno Fernandes blåste straffesparket over mål. Foto: REUTERS/Phil Noble
KJEMPEBOM: Bruno Fernandes blåste straffesparket over mål. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Midtveis i andre omgangen var uhellet ute for United igjen. Denne gangen var det kaptein Maguire som viste tydelig tegn på at ikke alt var i orden.

Etter å ha forsøkt å spille, så måtte United-kapteinen til slutt kaste inn håndkleet. Han ble erstatta av svenske Victor Lindelöf.

Det skulle ikke ta lang tid før Maguires bytte til Aston Villa så sitt snitt til å angripe. I det 69. minutt danset Watkins seg igjennom United-forsvaret, og fyret løs. Ballen ble klasket unna av De Gea.

Villa forsøkte å kontre inn en scoring i det 80. minutt, da ballen falt ned til Jacob Ramsey. Dessverre for unggutten så skled han i avslutningsøyeblikket, og sjansen ebbet ut i ingenting.

Det var Villa som skulle få siste ord i kampen. Kourney Hause steg høyest på en corner, og stanget inn ledermålet.

United trodde de hadde fått en livslinje helt på tampen da Edinson Cavani vant straffespark. Det satte Fernandes himmelhøyt over mål, og dermed kunne Aston Villa strekke armene i været for 1-0-seieren på Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer