Kalddusjen

Fotballklubben Willington AFC får sponsorpenger for hver halvliter de drikker. Hva var vel mer naturlig enn å invitere Vålerenga Old Boys og Klanen til et vått forspill?

WILLINGTON (DAGBLADET): Willington- Vålerenga Old Boys 4- 1. Vålerenga Old Boys spilte to omganger i nedoverbakke, men klarte likevel ikke å tukte amatørklubben Willington i flomlys i går kveld.

Men da Willington skulle hjelpes med å opprettholde sponsorkontrakten etterpå, var de naturligvis overlegne.

Og Klanen fikk virkelig varmet opp stemmebåndene foran kveldens kamp mot Newcastle.

- Dette har jeg gledet meg til i flere måneder. Utrolig morsomt, sier organisator Arild Rønsen, som dessverre måtte ut med strekk etter fem minutter.

Det var virkelig fotballstemning i den rolige småbyen Willington tre kvarters kjøring fra Newcastle. Byens helter, som vant FA-cupen for amatørlag i 1950, har sjelden mer enn 100 tilskuere på sine hjemmekamper.

I går luktet det øl og pai på tribunen, og kassereren smilte bredt etter at busslast på busslast med klansmedlemmer ankom hjemmebanen Hall Lane.

Vinner enkelt

Etter økonomiske problemer for noen år tilbake, inngikk klubben en avtale med det lokale bryggeriet. En gjeld på vel 40000 kroner ble slettet, men fotballaget forpliktet seg til å drikke et firesifret antall halvlitere. I går fikk de god hjelp fra tørste Vålerenga-supportere.

- De var ikke all verden på banen, men jeg har hørt de skal være gode til å drikke. Det trenger vi, sier Willington-manager Alan Shoulder (51) etter kampen.

Den tidligere Newcastle-spilleren holder koken i amatørligaen, og scorer fortsatt mål. Men når Newcastle tar imot Vålerenga i morgen, sitter han hjemme. Han er imidlertid ikke i tvil om hvem som vinner.

- Newcastle vinner enkelt. Det er jeg helt overbevist om, sier Shoulder.

Stand-in for Bolthof

Til tross for at Willington var flere skonummer for store og dobbelt så kjappe som de blåkledde, var banens beste spiller norsk. Keeper Kenneth Hansen sto som en vegg for Old Boys-gutta.

- Du står i morra, stemte Klanen i, etter en feberredning.

- Det er nok best Øivind Balthof tar den oppgaven, mener Hansen.

Han håper selvsagt at favorittlaget skal tukte Premier League-stjernene i kveld.

- Jeg tror de kan gjøre en god kamp. Jeg tror jaggu at de kan vinne, sier Hansen.

Klanen airlines

Gårsdagens vennskapskamp kom til etter at Arild Rønsen så et TV-innslag om Willingtons spesielle sponsoravtale med bryggeriet. I går var klubbens styreformann John Thelan rask med å ønske Vålerenga velkommen tilbake.

- Jeg håper å se dere snart igjen. Det vil bringe orden i klubbøkonomien, sa Thelan, og så over køen foran ølkrana. Rundt 3000 Vålerenga-supportere fylle borteseksjonen på St. Jamses. Mange av de ankom Newcastle i går med chartret fly fra Klanen Airlines.

DUSJEN: Hvis deler av Klanen kommer mer enn normalt svette til kamp i kveld, så skjønner du hvorfor.
HYLLET: Keeper Kenneth Hansen imponerte Willingtons fysioterapeut Baz Mumdy så mye at han gikk ned på kne.
HØYDEPUNKTET: Kampen er over og puben er varm og fristende.