Kalde Carew scoret igjen

Men det holdt ikke til Villa-seier.

(Dagbladet.no): Fulham - Aston Villa 1-1.

John Carew gjorde en ny god figur for Aston Villa i bortekampen mot Fulham i dag. Nordmannen var aktiv og bevegelig på topp, og kronet en sterk kamp med scoring i det tyvende minutt.

Men en god Carew holdt ikke til seier for Birmingham-klubben, i en kamp som var jevn, og ikke av de mest underholdende.

Iskald Carew

Kampens første store sjanse sto Fulham for. Michael Brown kom til avslutning, men skuddet gikk via en Aston Villa-forsvarer og i tverrliggeren.

Men bortelaget fikk det første målet. Etter drøye 20 minutter var det duket for John Carews andre mål i Aston Villa-trøya. Gareth Barry stjal ballen fra et sovende Fulham-forsvar og slo en stikker gjennom til Carew. Nordmannen var mistenkelig langt inne, men da linjemannen holdt flagget nede, gjorde Carew ingen feil, og snek ballen forbi keeper Niemi med én kald berøring.

Godt for Carew, som har levert varene for Villa så langt, og som dro på seg et irriterende gult kort for feiringen etterpå.

Men Villa fikk ikke beholde ledelsen lenge, allerede på det første angrepet etter scoringen slo Fulham tilbake. Frisparket fra høyre traff hodet til en totalt umarkert Carlos Bocanegra inne i feltet, og bare sekunder etter Carews jubel sto det 1-1.

Kalde Carew scoret igjen

Og det kunne blitt verre for Villa.

Ti minutter før slutt var det bare en god Thomas Sørensen i mål som sto i veien for flere Fulham-scoringer. Michael Brown kom alene mot dansken, men Sørensen vant duellen og reddet også returen.

Carew kunne avgjort

John Carew markerte seg med en gang etter pause. Nordmannen fikk ta frispark, klinket til, men det knallharde skuddet strøk en halvmeter over mål.

Fulham var imidlertid det farligste laget i store deler av andre omgang.

Villa-keeper Thomas Sørensen holdt på å rote det helt til for seg etter 54 minutter. Dansken skjøt nesten hull i lufta på et tilbakespill, men til keeperens lettelse gikk den løse ballen til siden for mål og ut til hjørnespark.

Brian McBride var også farlig frempå flere ganger, blant annet med en farlig avslutning etter 66 minutter, og Villa var presset.

Men Fulham klarte ikke å score, og i stedet holdt en sliten John Carew på å avgjøre like før slutt. Som vanlig sterk med en mann i ryggen mottok Carew ballen inne i feltet, tverrvendte og fikk skutt, men Niemi fikk dyttet ballen til siden. Nære for nordmannen, men keeper Niemi gjorde en god jobb i Fulham-målet.

NY GOD KAMP: John Carew var sterk i duellene, og spilte en ny god kamp for Aston Villa. Foto: AP
NY GOD KAMP: John Carew var sterk i duellene, og spilte en ny god kamp for Aston Villa. Foto: AP Vis mer

Dermed endte det 1-1 på Craven Cottage, noe John Carew og Villa-manager Martin O\'Neill begge kan være fornøyde med.

ØDELA FESTEN FOR JOHN: Carlos Bocanegra utliknet for hjemmelaget få minutter etter Carews scoring.