Kalde rumper i Torino

Jamaicansk-fødte Lascelles Brown hanket inn en sølvmedalje i bob.

(Dagbladet.no): Lascelles Brown var med på Jamaicas bob-landslag fra 1999 til 2004. For en måneds tid siden ble han canadisk statsborger, og i natt gjorde han sitt til at Canada tok andreplass, og OL-sølv, i bob, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).


Brown er den andre svarte bob-utøveren som vinner en OL-medalje gjennom tidende. Afro-amerikanske Vonetta Flowers gjorde seg fortjent til medaljen av det gjeveste slaget da vinterlekene ble avholdt i Salt Lake City for fire år siden.

- Jeg ønsker å takke alle mine jamaicanske venner, mine gamle lagkamerater, som støttet og motiverte meg slik at jeg klarte å gjøre det jeg gjorde i dag, sier han til AP.


Brown og hans lagkamerat Pierre Lueders gjennomførte løpet på 3 minutter og 43.59 sekunder, skarve 0.21 sekunder bak det tyske vinnerlaget.

Jamaica debuterte med et bob-lag i OL 1988, noe som fra mange hold ble vurdert som en ren spøk. Laget overrasket derimot med en rekke sterke prestasjoner, men grunnet blant annet manglende økonomi har ikke laget hatt anledning til å stille til OL siden.

Det jamaicanske bob-laget ga støtet til Hollywood-produksjonen «Kalde rumper» (originaltittel: «Cool runnings») som nettopp handler om et jamaicansk bob-lag.

SØLVGUTTER: Jamaicansk-fødte Lascalles Brown og lagkamerat Pierre Lueders feirer etter å ha kjørt Canada til sølvmedalje i bob.