Premier League

- Kall det gambling

Solskjær etter kritikken: - Jeg er bare trofast mot det jeg tror på.

I DAG STARTER DET: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tar imot Chelsea på Old Trafford i dag. Foto: NTB scanpix
I DAG STARTER DET: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United tar imot Chelsea på Old Trafford i dag. Foto: NTB scanpixVis mer

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og Manchester United serieåpner mot Chelsea klokka 17.30 i dag. Det skjer etter et overgangsvindu der klubben har fått kritikk for ikke å ha kjøpt inn etablerte stjerner på midtbanen og i angrep.

I et intervju gitt til engelske søndagsaviser i dag, utdyper Solskjær hva som er filosofien rundt kjøpene og salgene. For United handler det nå om å få fram unggutta, i det som framstår som en transformasjon/fornyelse av klubben.

SUNDAY EXPRESS: Ole Gunnar Solskjær skaper i dag overskrifter med Uniteds satsning på unggutta.
SUNDAY EXPRESS: Ole Gunnar Solskjær skaper i dag overskrifter med Uniteds satsning på unggutta. Vis mer

- Du kan kalle det gambling, men jeg er bare trofast mot det jeg tror på. Jeg tror på denne måten å lede klubben på. Jeg er betalt for å lede. Og dette handler ikke bare om å få resultater nå som kan hjelpe omdømmet mitt. Det handler om at klubben skal gå framover i riktig retning, sier Solskjær.

- Hvis vi ikke tar disse avgjørelsene nå, så må de bli tatt om 12 måneder, 18 måneder eller 24 måneder. På et tidspunkt må disse unggutta bli en del av Manchester United. Det blir riktig å si at de kommer til å spille. De har imponert de siste seks ukene, og de gjorde det den siste måneden før sommeren.

Paralleller

Solskjær fortsetter:

- Dette er grunnen til at de ble tatt med på turen (til Australia og Asia). Og dette er grunnen til at de fikk spille så mange minutter. Trolig er det ikke riktig at de skal være fast på laget. Men vi har også erfarne spillere, og unggutta vil gi oss noe ekstra.

Det er lett å trekke paralleller til Sir Alex Ferguson i 1992. Den gang tok David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville og Nicky Butt Fotball-England med storm. De fikk seinere navnet «The Class of -92». Nå håper Solskjær at noe liknende skal skje i igjen.

Ta for eksempel da han på en pressekonferanse fredag ble spurt om hvorfor han ikke har erstattet Romelu Lukaku, som ble solgt til Inter Milan:

- Det betyr at veien ville blitt vanskeligere for Mason Greenwood, sa han og siktet til det 17-årige stortalentet.

1,5 milliarder

Uniteds kjøp i overgangsvinduet var Harry Maguire (Leicester), Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace) og Daniel James (Swansea). De kostet til samme 1,5 milliarder kroner. Det var lenge snakk om at spillere som Paulo Dybala og Mario Mandzukic skulle komme inn, men lønnskravene skal ha vært skyhøye.

Dette har også vært et problem for United i overgangsvinduene. Straks klubben viser interesse for en spiller, går prislappen opp. Rett og slett fordi holdningen i andre klubber synes å være: «Dette er United - en av verdens rikeste klubber - det er klart de skal betale for seg.»

Solskjær har med seg United-styret på tankegangen og filosofien. Nå får unggutter som Greenwood, Angel Gomes, Tahith Chong og James Gardner sjansen til å tre fram i rampelyset.

- Forhåpentligvis ser vi tegn på det laget jeg ønsker at vi skal være innen 12 måneder. Vi må ta steg for steg. Vi har bestemt oss for at dette er den riktige veien å gå, sier Solskjær.

SOLSKJÆR: Ole Gunnar Solskjær blir av bookmakere tippet å være den første som mister jobben. Video: Kristoffer Løkås. Reportere: Christian Monge og Kristoffer Løkås, Dagbladet TV Vis mer

I England blir United tippet å komme som nummer fire, fem eller seks blant eksperter. Blant supportere Dagbladet snakket med i går kveld, var stemningen behersket optimistisk. Men ikke alle føler seg trygge på at Solskjær overlever sesongen.

Godt trent

- Jeg er ganske optimistisk. Jeg tror vi kommer blant topp fire, sier Eamonn Lawler, som vi møter på United-puben Old Nag's Head i hjertet av Manchester.

- Pre-season har vært bra og laget har virket godt trent. Men jeg er ikke sikker på at Solskjær overlever sesongen.

En annen supporter - Joe Singleton - sier:

- Dagen før sesongen starter er jeg alltid optimistisk. Vi skal vinne trofeer i alle turneringer vi deltar i. Jeg tror ikke det er noe vi kan gjøre med City og Liverpool. Jeg vil være fornøyd med en topp fire-plassering. Da kommer vi inn i Champions League neste sesong og vi kan bygge derfra.

- Jeg vil være fornøyd med topp fire og et trofé. Kanskje FA-cupen, sier kompisen Evan Taylor.

Kampstart: Klokka 17.30.