SOLID: Joacim Lund Heier sto en imponerende kamp i Sandefjords første opptreden uten Espen Bugge Pettersen. Heier holdt buret reint, og Sandefjord fikk med seg ett poeng fra Stavanger.Foto: SCANPIX
SOLID: Joacim Lund Heier sto en imponerende kamp i Sandefjords første opptreden uten Espen Bugge Pettersen. Heier holdt buret reint, og Sandefjord fikk med seg ett poeng fra Stavanger.Foto: SCANPIXVis mer

- Kall det gjerne et ran

Bugge-erstatter stengte Viking ute i Nevland-comeback.

||| • Viking - Sandefjord 0-0.

Sandefjord var både dyktige og heldige som unngikk nederlag i en målløs kamp mot Viking søndag.

Tabelljumboen fra Vestfold var periodevis på høyde med et Viking-lag toppet med Erik Nevland, men alt i alt var det hjemmelaget som produserte flest og størst sjanser. For Viking fortsatte den spillemessige nedturen fra forrige serierunde, og publikum i Stavanger var høylytt misfornøyd.

- Vi skapte nok sjanser til å vinne, men resultatet er ikke bra. Spillerne leverte ujevne prestasjoner. 1. omgang var generelt dårlig, og første halvtimen forferdelig søvndyssende, sa Viking-trener Åge Hareide.

- Vi hadde mye å rette på etter Haugesund-kampen, men motstanderen gjorde det vanskelig for oss i dag. Sandefjord kom hit for å ta ett poeng, og spilte deretter. I 2. omgang var vi bedre, og ett mål hadde gjort underverker for vår del. Nå sakker vi akterut, konstaterte Hareide.

Virket rystet
Hjemmelaget virket stadig rystet av 0-4 fadesen mot Haugesund, og brukte over en halvtime på å komme i gang.

Inntil da hadde Sandefjord vært det førende laget i en kamp som var preget av mange feilpasninger og dårlige mottak. Liv i leiren på Viking stadion ble det først da midtstopper Børre Steenslid fyrte av et skudd fra nærmere 40 meter som Sandefjord-målvakt Joacim Lund Heier så vidt klarte å dytte til hjørnespark.

Den hjemvendte helten Erik Nevland virket noe tung, men hadde heller ikke spilt tellende kamp siden 12. mai.

COMEBACK: Erik Nevland gjorde comeback i Viking-trøya etter seks år i utlendighet. Her i duell med Sandefjords Alexander Gabrielsen.Foto: SCANPIX
COMEBACK: Erik Nevland gjorde comeback i Viking-trøya etter seks år i utlendighet. Her i duell med Sandefjords Alexander Gabrielsen.Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg er ikke fornøyd med prestasjonen min i dag, men det er godt å være i gang. Jeg manglet den spruten i beina som man får av kamptrening. Laginnsatsen i dag var god nok, men vi var ikke presise nok til å vinne kampen, sa Nevland.

Berget ett poeng
Etter pause var det gjestene som oppsiktsvekkende nok gikk mest aggressivt til verks. Vikings midtforsvar viste på ny klare svakhetstegn, og var heldige som unngikk baklengsmål tidlig i omgangen. Sandefjord, anført av en opplagt Malick Mané, var raske og bevegelige, men manglet det siste trøkket for å kunne ta ledelsen.

Så begynte Viking å skjerpe seg. Fra det 55. minutt oppsto flere sjanser hvorav to var virkelig store. Et genialt innlegg fra Vidar Nisja kom litt for brått på Nevland som åpenbart manglet timing. Til tider var det rene kanonaden mot Sandefjord-målet, men Joacim Heier vokste med oppgaven og ble etter hvert den spilleren som berget poenget for gjestene.

- Vi gjorde det vi kom for å gjøre, å redde ett poeng. Det var ikke bare jeg som reddet skudd, det gjorde utespillerne også. Jeg syns det var godt gjort å reise hjem fra Stavanger uten tap i denne kampen. Kall det gjerne et ran, men vi kunne fort ranet med oss alle tre poengene hvis vi hadde scoret på en av kontringene, sa Heier.

(NTB)