- Kall meg Bjørninho

Har Bjørn Helge Riise fått brasiliansk pass? Og hva gjør Doffen i England-drakt?

(Dagbladet.no): Dessverre for Norge klarte ikke landslagsgutta biffen i VM-playoffen mot Tsjekkia i fjor. Fotball-VM blir uten norsk deltakelse for andre gang på rad, men Kristofer Hæstad & co har funnet resepten for å riste av seg skuffelsen.

I denne månedenens store VM-nummer av FireFireTo flørter åtte av Norges største fotballtalenter med tanken på VM-spill - og «prøvespiller» for den nasjonen de helst ville spilt for under det forestående mesterskapet i Tyskland.

Ince-fan

Kristofer Hæstad har aldri lagt skjul på at Manchester United ligger hans hjerte nærmest. Da er det kanskje ikke så overraskende at Doffen velger å iføre seg den røde trøya til England.

Noe mer oppsiktsvekkende er kanskje Start-spillerens ønske om kunsternavn:

- Dersom jeg hadde spilt for England og skulle fått utnevnt et kunstnernavn, hadde jeg følt meg veldig beæret over å ha et navn som kunne knyttes til Paul Ince på en eller annen måte, avslører han i FireFireTo.

Fullt så beskjeden er ikke Bjørn Helge Riise.

Legger lista høyt

- Kall meg Bjørninho

Lillestrøm-kanten spiller i gult til daglig, og ville også helst spilt i Brasils gule trøye i VM om han fikk velge.

- Jeg liker spillestilen deres, og måten de spiller på passer meg ganske godt. Jeg har jo en ganske god pasningsfot, så jeg vil tro at jeg kunne passet inn der, sier han med flir.

Og skulle han spilt sammen med Ronaldinho, Kaka og resten av Brasils stjernegalleri, hadde selvsagt Bjørn Helge blitt et noe tamt kunstnernavn. Selv har lillebror Riise følgende forslag:

- Det måtte vel blitt Bjørninho.

- Nesten alle i det landet heter jo noe med «ho» til slutt, og jeg må ikke være noe dårligere. Det er viktig å legge lista litt høyt som fotballspiller, he-he.

Christian Grindheim liker i likhet med kompis Hæstad England best. Men på spørsmål om hva som er hans beste VM-minne, svarer VIF-spilleren:

- Det må være da han idioten scora på straffespark mot Brasil (Mens VIF-trener Kjetil Rekdal står like bak, journ.anm.)

- Nei, for å være ærlig visste jeg at han kom til å score hele tida. Jeg satt i kjellerstua og var ute av rommet omtrent før han skjøt, sier han til FireFireTo.

Liker svensk-hiter

Branns Petter Vaagan Moen er blitt kalt Mjøsas Beckham. Likevel vraker han England som sitt favorittlag - og er i stedet freidig nok til å velge våre blågule naboer.

Ikke på grunn av Zlatan eller Henke. Men på grunn av en landeplage fra 1994.

- Det er vel egentlig den sangen fra 1994 og det at de tok den bronsemedaljen som gjør at jeg liker Sverige så godt, sier han.

Men ikke hiss deg opp over flørtingen med andre nasjoner, Åge Hareide.

Når VM i 2010 sparkes i gang blir det forhåpentligvis med Hæstad, Grindheim, Petter Vaagan Moen og Bjørn Helge Riise i norsk drakt.

I mellomtida gleder vi oss til festen begynner i Tyskland.

<B>VELGER BRASIL:</B> Om Kanarifansen skal gi Bjørn Helge Riise et kunstnernavn, kan de kanskje vurdere «Bjørninho». Lillebror Riise har Brasil som sitt drømmelag i VM.
<B>VELGER ENGLAND:</B> England ligger Kristofer Hæstads hjerte nærmest, og Start-spilleren var aldri i tvil om hvilket landslag han ville «prøvespilt» på.
<B>VELGER ENGLAND:</B> Skulle Christian Grindheim spilt på et annet landslag enn Norge, ville falget falt på England. «Grainhaim» er det spenstigste kunsternavnet han kommer på i farta.
<B>VELGER SVERIGE:</B> Petter Vaagan Moen er så glad i den svenske VM-låta fra 1994 at han har Sverige som favorittlag.