GIKK FOR GULL: Svenske Charlotte Kalla ledet fra første mellomtid, og gikk til slutt inn til gullmedalje på den første langrennsøvelsen i OL i Vancouver. Marit Bjørgen måtte nøye seg med en tredjeplass.  Foto: AP PHOTO/SCANPIX
GIKK FOR GULL: Svenske Charlotte Kalla ledet fra første mellomtid, og gikk til slutt inn til gullmedalje på den første langrennsøvelsen i OL i Vancouver. Marit Bjørgen måtte nøye seg med en tredjeplass. Foto: AP PHOTO/SCANPIXVis mer

Kalla (22) måtte kle seg naken for dopingkontrollørene

Opprørt etter den svært grundige testen.

|||(Dagbladet): Den svenske langgrenstjernen Charlotte Kalla (22) var ustoppelig i skisporet i går og tok svenskenes første OL-gull på 10 kilometer friteknikk.

Uanmeldt dopingtestMen 22-åringen hadde et ubehagelig avbrudd i oppkjøringen til skirennet.

Ifølge Expressen.se måtte hun på lørdag gjennom en svært grundig dopingtest, som blant annet innebar at hun kledde seg naken foran kontrollørene.

- De var virkelig mye mer nøye enn jeg er vant med hjemmefra. De gikk gjennom hvert eneste punkt i forskriftene, sier Kalla til Expressen.

Ubehagelig Hun går derimot mye lenger i å uttrykke sin frustrasjon over den omfattende dopingkontrollen i en e-postutveksling med sin coach Lars-Erik Sandler.

- De hadde kommet og hentet henne der hun bodde. Hun synes det var ubehagelig å måtte kle av seg, sier Sandler til Expressen.se.

- Alt man må finne seg i som eliteutøver, var hennes hjertesukk til ham i e-posten.

Tonet ned frustrasjonenGrunnen til avkledningen er å fjerne muligheten for at utøverne har med seg andres urin og bruker denne i dopingprøven.

- De sjekket at hun ikke hadde gjemt en beholder med falsk urin et eller annet sted på kroppen. Jeg fikk inntrykket at kontrollen var mye grundigere enn hva den pleier å være, sier han og legger til:

- Samtidig vet jo Charlotte at det er for hennes eget beste.

Til Expressen.se valgte 22-åringen å tone ned sin reaksjon.

- Jeg synes det er bra at de er så nøye. Jeg synes faktisk at det føles veldig bra å bli testet.