FUNNET FORMEN: Charlotte Kallas form har denne sesongen vært et stort spørsmålstegn. I dag avfeide hun all tvil og var overlegen på 10 kilometeren i Östersund.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FUNNET FORMEN: Charlotte Kallas form har denne sesongen vært et stort spørsmålstegn. I dag avfeide hun all tvil og var overlegen på 10 kilometeren i Östersund. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Kalla avfeide all tvil. Utklasset de norske jentene i VM-generalprøven

Superløp i Östersund.

ÖSTERSUND/OSLO (Dagbladet): Charlotte Kallas form har vært et stort spørsmålstegn denne sesongen. I dag motbeviste hun imidlertid all tvil.

Etter en fantomåpning fortsatte det svenske VM-håpet å male på gjennom 10 kilometeren i Östersund, og vant løpet. Det er tydelig at svenskenes aller største håp har funnet gullformen.

Et alvorlig skremmeskudd foran VM som starter om bare fire dager.

- Dette var så gøy. Å kjenne at kroppen er så pigg, er så godt. Jeg kjente jeg kunne holde et godt trykk hele veien. Jeg har fokusert på det som er mitt, sier Kalla til NRK.

- Jeg vil nesten si at dette er det beste vi har sett av Charlotte Kalla siden gullet i Vancouver-OL i 2010, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

De norske satt på plass Allerede ved første passering på 1.8 kilometer sikret 27-åringen seg en solid ledelse. Verken Heidi Weng, Therese Johaug eller Marit Bjørgen klarte å hamle opp med Kalla.

Til tross for at de tapte gjennom hele løypa, mente NRK-ekspertene Morten Aa Djupvik og Bjørn at det så lovende ut: De norske jentene kommer rett fra et høydeopphold, og viste både energi og vilje.

Marit Bjørgen var nærmest Charlotte Kalla, og tok andreplassen i VM-generalprøven, 36 sekunder bak. Therese Johaug gikk i mål til en tredjeplass, 53 sekunder bak Kalla. Heidi Weng endte på fjerde.

Spennende Astrid Uhrenholdt Jacobsen er glad på Kallas vegne, og tror VM blir spennende:

- Det blir ordentlig, ordentlig spennende når vi går i gang neste uke. Jeg synes det er gøy at Charlotte er tilbake i ordentlig god form. Det er artig å se at man kan ta en time out, og da kan ting snu veldig fort, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

- Kalla er gæren. Det var et skikkelig skremmeskudd, tilføyer Martine Ek Hagen.

• Gutta går 15 kilometer i Östersund klokka 13.