Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kalla brøt sammen to dager før OL-starten

- Var ikke forberedt på at jeg kunne bli så nervøs.

BRØT SAMMEN: Den svenske langrennsyndlingen Charlotte Kalla brøt sammen bare to dager før OL-starten. Hun reiste seg imidlertid til det som må sies å være en suksess, med to individuelle sølv og gull i stafett. Her sikrer hun OL-gull for Sverige i sistnevnte. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
BRØT SAMMEN: Den svenske langrennsyndlingen Charlotte Kalla brøt sammen bare to dager før OL-starten. Hun reiste seg imidlertid til det som må sies å være en suksess, med to individuelle sølv og gull i stafett. Her sikrer hun OL-gull for Sverige i sistnevnte. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

(Dagbladet): VM på hjemmebane i Falun blir uten tvil et gedigent høydepunkt for de svenske langrennsløperne.

Charlotte Kalla er et av hjemmehåpene når mesterskapet åpner med sprint som første medaljeøvelse 19. februar. 27-åringen har fra før ett VM-gull og to OL-gull - ett av dem kom hun hjem med fra OL i Sotsji, da Sverige tok gull i stafett. Kalla tok i tillegg med seg to sølvmedaljer, i duatlon og 10 km klassisk.

Nå avslører Kalla i en svensk TV3-dokumentar at hun brøt sammen bare to dager før OL-starten.

- Jeg var ikke forberedt på at jeg kunne bli så nervøs. Det var en usikkerhet jeg aldri hadde opplevd før, sier Kalla ifølge Expressen.

Fikk perspektiv - Toppen ble nådd da vi hadde pressetreff noen dager før skiathlon-løpet. Da ville jeg mest av alt bare dra bort og gråte. Følelsene var utenpå, avslører Kalla.

27-åringen søkte støtte i trener Magnus Ingesson og psykolog Thomas Nilsson, som ifølge Expressen begynte å jobbe med Kalla før fjorårssesongen. Det var til stor hjelp.

- Jeg fikk perspektiv på ting. Jeg kunne liksom se meg selv fra månen littegrann, og vi måtte ikke gjøre det til noen større sak enn det egentlig var. Etter å ha snakket med dem kjentes det som om nervene havnet på rett plass igjen, sier Kalla.

Så gikk hun altså rett og tok sølv i duathlon, bak Marit Bjørgen og foran Heidi Weng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media